خرید و قیمت الیاف پلیمری و مصنوعی

الیاف پلیمری

صفر تا صد الیاف پلیمری

صفر تا صد الیاف پلیمری

الیاف پلیمری زیر مجموعه ای از الیاف مصنوعی است که از مواد شیمیایی مصنوعی ساخته شده است. این الیاف ها از زنجیره های پلیمری تشکیل شده که نسبت به الاستومرها پیوندهای مولکولی قوی تری دارند. به عبارتی، الیاف که از مواد طبیعی و مصنوعی تشکیل شده نسبت به الاستومرها سفت تر و کشش کمتری دارند.

لازم به ذکر است بدانید الیاف پلیمری اغلب به صورت کریستال و بلورین ساخته شده و طرح و مدل های آن متفاوت می‌باشد. به عبارتی، این الیاف از نایلون پلی آمید ساخته شده و از کاربردهای فوق العاده ای برخوردار می‌باشد.

پلیمرهای مورد استفاده در الیاف باید قابلیت اجتماع و گردآوری در چیدمانی منظم و کشیده را داشته باشند. با یکی دیگر از مقالات نانو بتن آیریک همراه باشید و همچنین در صورت داشتن سوال در رابطه با روان کننده های بتن و آب بندهای بتنی اینجا کلیک کنید.

در عصر نوین استفاده از مواد و ابزار‌های مصنوعی به ندرت دیده می‌شود؛ زیرا امکان زندگی بدون این مواد غیر ممکن است. یکی از این مواد‌های مصنوعی الیاف پلیمری هستند که در بیشتر مکان‌ها و ابزار‌ها استفاده می‌شوند و جزء مواد اولیه و سازنده آن مکان‌ها هستند.

 به دلیل استفاده از الیاف‌ها ما با انواع الیاف‌ها در زندگیمان روبه رو می‌‍شویم که هر کدام قابلیت و فواید خاص خود را دارند.

الیاف را به دو صورت پلیمری و غیر پلیمری می‌توانید ببینید که هر کدام از این دسته‌ها نیز به چندین زیر مجموعه دیگر تقسیم می‌شوند. در ادامه مطلب آن‌ها را توضیح خواهیم داد و در این قسمت تنها به نام آنها اشاره خواهیم کرد.

الیاف غیر پلیمری مانند: شیشه، کربن، فلز، سرامیک و کامپوزیت

الیاف پلیمری که موضوع مطلب امروز ما نیز هستند و به دو دسته مصنوعی و طبیعی تقسیم می‌شوند، شامل موارد زیر هستند:

الیاف های پلیمری مصنوعی مانند: وینیل، آرامید، پلی استر، اکریلیک، پلی امید و …

الیاف های پلیمری طبیعی مانند: پنبه، پشم، ابریشم و…

الیاف پلیمری بتن چیست؟

الیاف پلیمری بتن چیست؟

الیاف پلیمری بتن نوعی الیاف مقاوم است که از شن و ماسه ساخته می‌شود. این نوع الیاف به منظور اتصال و چسبندگی بیشتر اجزای سازنده بتن، جلوگیری از رشد ترک ها، افزایش قدرت جذب انرژی و… مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع پلیمر که از رشته هایی که به صورت مستقیم و طولی در هم تنیده شده اند، به وجود آمده است.

امروزه استفاده از الیاف پلیمری، باعث شکل پذیری بهتر، مقاومت کششی، مقاومت حرارتی و افزایش دوام و طول عمر بتن می‌شود. از الیاف پلیمری در موارد زیادی مانند کف سازی های صنعتی، شاتکریت، روسازی های بتنی، قطعات پیش ساخته بتنی و غیره استفاده می‌شود.

با اثبات تاثیرات مثبت الیاف پلیمری به خصوص الیاف ماکرو در صنعت بتن سازی، این الیاف به صورت گسترده در سطح جهان در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته اند.

الیاف پلیمری بتن نه تنها مقاومت سازه های بتنی را افزایش می‌دهد بلکه از اتلاف هزینه های گزاف نیز جلوگیری می‌کند. این الیاف دارای انواع مختلفی است و سرعت اجرای مراحل مختلف پروژه را افزایش می‌دهد. یکی از کاربردهای مهم این نوع الیاف، کفسازی صنعتی است. به عبارتی این الیاف در دوام و طول عمر کف تاثیر فوق العاده ای دارد.

 الیاف پلیمری بتن، از ایجادترک در سطح بتن جلوگیری می‌کند و اگر ترکی بر روی بتن ایجاد شود، با اتصال ماتریسی و ایجاد یک پل بر روی ترک، وظیفه انتقال بار را به خارج از بتن بر عهده دارد. این مکانیسم تا زمانی که الیاف گسیخته از سطح بتن خارج شود، ادامه پیدا می‌کند. اندازه و وزن پایین الیاف پلیمری باعث عملکرد بهتر الیاف در بتن می‌شود.

شایان ذکر است بدانید الیاف های پلیمری بتن از مزایای بسیاری برخوردار است و برجسته ترین آنها عبارتند از:

  • افزایش مقاومت کششی و خمشی بتن
  • افزایش طول عمر و مقاومت سازه بتنی
  • کاهش هزینه های ناشی از تهیه و اجرای آرماتور
  • توزیع یکنواخت بتن در سازه بتنی
  • سرعت بالای اجرای بتن الیافی

تفاوت الیاف پلیمری میکرو و ماکرو چیست؟

تفاوت الیاف های پلیمری میکرو و ماکرو چیست؟

 الیاف پلیمری نوعی الیاف مصنوعی است که مناسب ترین عملکرد را در کنترل ترک خوردگی دارد. این الیاف از نظر خصوصیات ابعادی به دو دسته تقسیم می‌شود: ماکرو و میکرو. در مبحث بتن سازی، شناخت این دو نوع الیاف از یکدیگر اهمیت بالایی دارد.

هر کدام از این الیاف ها دارای کاربرد و ویژگی های خاصی می‌باشند. از الیاف پلیمری میکرو از 35 سال پیش به صورت گسترده، به منظور کاهش دادن ترک های پلاستیکی که در اثر جمع شدگی در بتن به وجود می‌آیند، استفاده می‌شود. سابقه استفاده از الیاف ماکرو به 15 سال پیش باز می‌گردد.

از الیاف پلیمری ماکرو نیز برای کنترل و کاهش ترک های سفت شده استفاده می‌گردد و می‌توان از آن به عنوان جایگزینی برای الیاف فولادی، مش بندی، آرماتورهای فلزی و میلگرد استفاده کرد.حال آنکه الیاف ماکرو اغلب در مقادیر حجمی بالاتر کاربرد اساسی دارد.

برخی دیگر از تفاوت های الیاف پلیمری ماکرو و میکرو عبارتند از:

  • شکل ظاهری: الیاف میکرو به صورت تک رشته ای و الیاف ماکرو به صورت در هم تابیده است.
  • طول: طول الیاف میکرو 12 و الیاف ماکرو 54 است.
  • قطر: قطر الیاف میکرو 0/03 و الیاف ماکرو 0/5 است.
  • مقاومت کششی: مقاومت کششی الیاف میکرو 345 و الیاف ماکرو 693 است.

همانطور که در بالا گفته شد از این الیاف در مکان‌های متفاوت استفاده‌های متنوعی می‌شود. به طوری که در تمامی ابزارها، مکان ها، لباس‌ها و هر محصول دیگری از الیاف‌ها چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم استفاده می‌گردد. یکی از کاربرد‌های الیاف در حرفه ساختمان‌سازی و صنعتی است که در انواع بتن‌ها استفاده می‌شود. الیافی که در بتن‌ها به کار می‌روند از شن و ماسه و دیگر مواد صنعتی تهیه شده و دارای کاربرد فراوانی است.

از انواع پلیمر‌هایی که در بتن بکار می‌رود، باید به الیاف پلیمری میکرو و ماکرو اشاره کنیم که دارای طرفداران بیشتری در این صنعت هستند. این الیاف با هم تفاوت هایی دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

ویژگی های اصلی الیاف پلیمری

ویژگی های اصلی الیاف پلیمری

الیاف پلیمری به عنوان یکی از پرکاربردترین مقادیر صنعتی از ویژگی های بسیاری برخوردار است که مهمترین آنها عبارتند از:

  • شکل دوار مانند آن
  • مقاومت و دوام مواد اولیه
  • قابلیت شکل پذیری
  • مقاومت و استحکام کششی
  • قابلیت انعطاف پذیری
  • مدول الاستیسیته

علاوه بر موارد فوق، الیاف پلیمری دارای حجم اندک و قیمت مناسب است به همین سبب در صنایع مختلف صنعتی از کاربردهای بسیاری برخوردار می‌باشد.

در کنار تمام ویژگی‌هایی که در مورد الیاف بیان شد، این موارد چندین نقاط ضعف هم دارند که به دلیل نقاط مثبت زیادی که دارند، چندان دیده نمی‌شوند. این الیاف تنها از طرفی که آرایش پیدا کردند قابلیت کشسانی دارند و اگر از طرف مخالف آن بکشید حالت کشسانی ندارند. الیاف پلیمری در دسته موادی جای می‌گیرند که از مقاومت کششی بالایی برخوردار هستند. اما باید این نکته را در نظر داشت که از مقاومت فشاری ضعیفی هم، برخوردارند.

کاربرد الیاف پلیمری

کاربرد الیاف پلیمری

الیاف پلیمری کاربرد فراوانی دارند و از آن در موارد بسیار گوناگونی مانند سقف های مسکونی، حمل و نقل، پارکینگ، پیاده روها، تثبیت خاک، تدابیر زلزله، استخر، کانال های پوششی، گذرگاه های مربوط به فرودگاه، ورزشگاه، معادن، سرریز سدها، تاسیسات شیمیایی، قطعات پیش ساخته و غیره استفاده می‌شوند.

همانطور که می‌دانید پلیمرها، اصلی ترین عنصر سازنده الیاف های پلیمری است و نوعی پلاستیک کامپوزیتی به شمار می‌رود. به همین سبب این الیاف ها از استحکام و کشش فوق العاده ای برخوردار بوده و در صنایع مختلف نساجی و شیمیایی کاربرد دارد.

یکی از مهمترین و اصلی ترین کاربرد الیاف پلیمری استفاده از آن در صنعت نساجی است. این الیاف ها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم شده و هر یک از آنها از کارایی و کاربردهای ویژه ای برخوردار هستند.

به عنوان مثال: الیاف طبیعی برای تولید پنبه، کتان، ابریشم و… کاربرد دارد. حال آن که از الیاف مصنوعی برای تولید الیاف نایلون، پلی استر، پلی پروپیلن و… استفاده می‌شود.

به طور کلی، عمده ترین کاربرد الیاف پلیمری طبیعی برای تهیه و تولید محصولات الیافی نظیر: ابریشم، سلولز، کلاژن و… است. الیاف مصنوعی نیز به منظور تقویت و پشتیبانی صنعت مکانیکی و شیمیایی کاربرد دارد.

سایر کاربردهای این الیاف عبارتند از:

  • کفسازی صنعتی
  • قطعات پیش ساخته بتنی
  • روسازی های بتنی
  • سقف های عرشه فولادی

مزایای الیاف پلیمری

مزایای الیاف پلیمری

از آن جایی که الیاف پلیمری مزایا و کاربرد فراوانی دارند، از آن ها برای تولید صنایع مختلف استفاده می‌شود. یکی از مهمترین ویژگی های الیاف پلیمری، ارزان قیمت بودن آن هاست.

همچنین این الیاف، مقاومت کششی و برشی بالایی را در بتن ایجاد می‌کنند. از دیگر مزیت های الیاف پلیمری می‌توان به ضد زنگ بودن، مقاومت بالا در برابر ضربه، افزایش دوام، پیشگیری از ترک بتن، افزایش پایداری در برابر حرارت و گرما و همچنین بالا بردن مقاومت بتن در برابر زلزله اشاره کرد. برخی از برجسته ترین مزایای الیاف پلیمری عبارتند از:

  • بهبود شکل پذیری و فرم پذیری خمشی
  • برخورداری از مقاومت فشاری فوق العاده
  • مقاومت کششی بالا
  • مقاوم و مستحکم در برابر پوسته ای شدن
  • افزایش طول عمر بتن
  • بهبود نفوذپذیری بتن
  • جلوگیری از خرابی سازه

انواع الیاف پلیمری

انواع الیاف پلیمری

الیاف پلیمری دارای انواع مختلفی است و کاربردهای متنوع و گوناگونی دارد و از آن در مصارف خانگی و صنعتی فراوانی استفاده می‌شود. از انواع الیاف پلیمری می‌توان به الیاف پلی استر، الیاف مصنوعی، الیاف معدنی، حیوانی، گیاهی، طبیعی، اکریلیک، پلی آمید، پلی اولفین و وینیل اشاره کرد.

در ادامه برخی از این الیاف ها را به طور مختصر برای شما توضیح خواهیم داد، مهم ترین آنها عبارتند از:

  • الیاف طبیعی (الیاف گیاهی، الیاف حیوانی، الیاف معدنی)

این مدل از الیاف، در طبیعی وجود دارند. انسان ها با جمع آوری کردن آنها، می‌توانند از الیاف در موارد مختلفی استفاده کنند. الیاف های طبیعی خود به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند که عبارتند از الیاف حیوانی، گیاهی و معدنی. البته باید بیان کنیم که الیاف طبیعی نسبت به الیاف مصنوعی از مقاومت کمتری برخوردار هستند. اما با این حال می‌توان از آنها در صنایع مختلف استفاده کرد.

  • الیاف مصنوعی (الیاف پلی استر، الیاف پلی آمید، الیاف پلی اولفین، الیاف اکریلیک، الیاف وینیل)

الیاف های مصنوعی پلیمری در واقع الیاف هایی هستند که در آزمایشگاه ساخته می‌شوند. اگر این نمونه از الیاف پلیمری را مورد بررسی قرار دهید، با وجود مصنوعی بودن آنها، متوجه می‌شوید که برخی از مواد طبیعی نیز در تهیه آن استفاده می‌شود. در این نوع الیاف نیز نفت خام پتروشیمی وجود دارد و در بازار بورس کالا نیز عرضه می‌شود.

از نمونه الیاف پلیمری مصنوعی که می‌توان تهیه نمود، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • الیاف گیاهی

این الیاف ها بسیار پرکاربرد هستند و پنبه و کتان آن معروف است. الیاف پنبه بر روی دانه های کوچک تخم پنبه رشد کرده و قابلیت استفاده می‌یابند. در حالی که الیاف کتان از ساقه گیاهان گرفته می‌شود و پس از طی کردن مراحل مختلف به الیاف کتان تبدیل می‌شود. منشا الیاف گیاهی از گیاهان می‌باشد. این الیاف انواع مختلفی دارد و از مهم ترین الیاف گیاهی می‌توان به پنبه و کتان اشاره کرد.

  • الیاف حیوانی

این نمونه از الیاف ها، از حیوانات گرفته می‌شوند و الیاف ابریشم و پشم از این مدل هستند. الیاف پشم که مربوط به پشم گوسفند است و الیاف ابریشم هم از کرم ابریشم گرفته می‌شود. الیاف حیوانی منشا حیوانی دارد و از مهمترین آن ها می‌توان الیاف ابریشم و پشم را نام برد.

  • الیاف پلی استر

این نمونه از الیاف ها، از نوع الیاف مصنوعی هستند و حجم وسیعی از تولیدات صنعت الیاف مصنوعی در جهان را به خود اختصاص داده اند. الیاف های پلی استر ارزان قیمت بوده و می‌توان آنها را به راحتی از منابع پتروشیمی تهیه کرد. آنچه منجر شده است تا این نمونه از الیاف محبوبیت یابند، استحکام، سبک وزن بودن و راحتی برای رنگ زدن است.

همچنین الیاف پلیمری مصنوعی پلی استر در برابر چین و چروک مقاوم بوده و می‌توان آنها را به راحتی شستشو داد. البته باید بیان کنیم که این نمونه از الیاف خود به دو صورت گسسته و پیوسته تهیه شده و در صنایع مختلف همچون مبلمان، نساجی، خودرو، فیلتر، نخ تایر و … استفاده می‌شود.

الیاف پلی استر حجم بزرگی از تولیدات صنعتی که در سطح جهان صورت می‌گیرد را شامل می‌شود. این الیاف ها معمولا از نوع پلی اتیلن ترفتالات ها هستند و بسیار مستحکم، سبک و ارزان قیمت می‌باشند و از آن ها در پارچه های نساجی، تولید مبلمان، فرش، فیلتر، چادر و غیره استفاده می‌شود.

  • الیاف اکریلیک

الیاف اکریلیک، شباهت بسیار زیادی به پشم دارد. این الیاف، بسیار ارزان و مقاوم در برابر گرما و حملات شیمیایی هستند. به علاوه تحت تاثیر عوامل زیست محیطی مانند بید ها قرار نمی‌گیرند.

از آنجایی که اکریلیک ها در برابر نور خورشید مقاوم هستند، می‌توان از آن ها در تولید محصولاتی که در فضای باز کاربرد دارند مانند چادرها، سایه بان ها و سقف خودروهای برزنتی استفاده کرد.

  • الیاف پلی آمید

از دیگر نمونه الیاف پلیمری مصنوعی، باید به الیاف پلی آمید اشاره کنیم که محبوبیت بسیار زیادی دارند.  این نمونه از الیاف به دلیل ویژگی های خاصی که دارند، در صنایع مختلف همچون صنعت نساجی استفاده می‌شوند. ویژگی این الیاف مصنوعی، مقاومت بالا در برابر سایش، قابلیت شستشو، رنگ پذیری در طیف وسیعی از رنگ ها و براقیت است. می‌توان با اطمینان از این مدل الیاف مصنوعی در صنایع مختلف استفاده کرد.

الیاف پلی آمید یا نایلون ها، در صنایع مختلفی مانند تولید منسوجات و کاربرد های صنعتی مختلف استفاده می‌شوند. الیاف پلی آمید از استحکام کششی و مقاومت بالایی برخوردار هستند؛ به همین دلیل از آن ها در صنایع مختلفی چون تولید لاستیک هواپیما و ماشین، قلاب ماهیگیری، کیسه خواب، تور، برزنت، چتر نجات، کمربند ایمنی و غیره استفاده می‌کنند.

  • الیاف پلی اولفین

الیاف پلی اولفین، دارای جرم مولکولی بالا و هیدروکربن های اشباع شده هستند. این الیاف از مقاومت و استحکام کششی وسیع برخوردار بوده و همچنین عایق بندی بالایی دارند و بهترین گزینه برای تولید لباس های ورزشی و لباس های محافظ محسوب می‌شوند.

از آن جایی که الیاف پلی اولفین، مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی دارند، از آن ها در تولید وسایل مربوط به پزشکی و جراحی استفاده فراوانی می‌شود.

  • الیاف وینیل

از الیاف وینیل نیز در موارد بسیار زیادی چون تولید شلنگ، نخ تایر دوچرخه، نخ چرخ خیاطی صنعتی، لوازم کشاورزی، ورق، تورهای حوضچه، نوار نقاله، الیاف تقویت کننده و غیره استفاده می‌شود.

نکته: هر یک از انواع الیاف های پلیمری فوق از کارایی های ویژه ای برخوردار است و سهم قابل توجهی از بازار جهانی را به خود اختصاص داده است.

  • الیاف های معدنی

در نهایت باید به این نمونه از الیاف پلیمری طبیعی اشاره کنیم، که از سیلیکات های آلومینیوم و منیزیم تهیه می‌شود. نام دیگر آنها آسبست است و بیشتر در مصارف صنعتی قابلیت استفاده دارند. می‌توان از آنها در نساجی و تولید پارچه های ضد آتش استفاده کرد.

قیمت الیاف پلیمری بتن

قیمت الیاف پلیمری بتن

الیاف های پلیمری نقش تقویت کننده مخلوط بتن را بر عهده داشته و در افزایش مقاومت کششی و فشاری بتن تاثیر فوق العاده ای دارد.

تعیین قیمت الیاف بتنی تا حد زیادی به کیفیت آن بستگی دارد. به هر اندازه کیفیت بتن بهتر و بیشتر باشد قیمت الیاف پلیمری بتن نیز به مراتب افزایش می‌یابد.

الیاف پلیمری مانند هر محصول دیگری با تفاوت قیمت زیادی رو به رو است. این تفاوت‌ها به میزان کیفیت و متریال به کار رفته در آن بستگی دارند و هر چه کیفیت آن بالاتر باشد قیمت آن نیز بالاتر خواهد رفت. یکی دیگر از عواملی که می‌تواند در تغییر قیمت الیاف های پلیمری بتنی تاثیرگذار باشد، نوع شرکت سازنده آن است. اما شما می‌توانید بدون نیاز به مراجعه به دفاتر فروش این شرکت‌ها، از سایت‌های معتبر و تایید شده خرید کنید تا در بسیاری از هزینه‌های شما صرفه جویی شود و یک خرید خوب را تجربه کنید.

الیاف پلی استر مصنوعی و نکات مربوط به آن

الیاف پلی استر مصنوعی و نکات مربوط به آن

الیاف پلی استر مصنوعی نوعی الیاف پرکاربرد است که به عنوان مناسب ترین جایگزین برای پنبه و نخ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

الیاف پلی استر مصنوعی نوعی الیاف پرکاربرد است که به عنوان مناسب ترین جایگزین برای پنبه و نخ مورد استفاده قرار می‌گیرد. این الیاف از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار است به همین سبب در تولید محصولات و صنایع مختلف کاربرد دارد.

برخی از مهمترین کاربردهای الیاف پلی استر مصنوعی عبارتند از:

  • ساخت انواع موکت و فرش
  • ساخت عایق های حرارتی
  • تهیه انواع پارچه و رومبلی
  • تهیه لحاف و تشک

برخی از مهمترین ویژگی های الیاف پلی استر مصنوعی عبارتند از:

  • نرم و سبک بودن آن
  • با دوام و مقاوم بودن آن
  • ضد آلرژی بودن
  • قابلیت شستشو

ویژگی الیاف بتن باکیفیت

ویژگی الیاف بتن باکیفیت

ویژگی های منحصر به فرد الیاف پلیمری که باعث وجه تمایز آن ها با الیاف دیگر می‌شوند در شکل، جنس، تعداد رشته های موجود در الیاف و طول آن ها می‌باشند. شکل ظاهری الیاف پلیمری یکی از مهمترین ویژگی های آن ها محسوب می‌شود.

این الیاف از نظر ظاهری به صورت تک رشته و شبکه ای هستند. برای اینکه الیاف پلیمری بتوانند در محیط های قلیایی بتن از مقاومت بالایی برخوردار باشند، جنس مواد به کار برده شده در آن ها اهمیت ویژه ای دارد.

تعداد رشته های موجود در الیاف نیز به نسبت قطر و طول هر الیاف بستگی دارد. همچنین هر چقدر که طول الیاف پلیمری بلندتر باشد، آن الیاف راحت تر می‌توانند درون بتن قفل شود.

الیاف بتن باکیفیت یکی از مدرن ترین و مرغوب ترین مصالحی است که در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد. استفاده از این الیاف سبب افزایش مقاومت و انعطاف پذیری بتن و سازه می‌شود.

از مهمترین ویژگی های الیاف بتن باکیفیت این است که مواد و اجزای تشکیل دهنده آن مرغوب و با کیفیت باشند.

نکته قابل توجه این است که به هر اندازه کیفیت الیاف پلیمری بتن بیشتر باشد، عملکرد و کارایی آن نیز به مراتب افزایش می‌یابد.

الیاف ترموپلاست و نکات مربوط به آن

الیاف ترموپلاست و نکات مربوط به آن

لازم به ذکر است بدانید الیاف ترموپلاست همچون الیاف پلیمری حجم عظیمی از تولیدات صنعت الیاف مصنوعی در جهان را به خود اختصاص داده است.

الیاف ترموپلاست الیافی است که توسط انسان ساخته شده و از طریق اسپینر و با اکسترود کردن مواد پلیمری ایجاد می‌شوند.

این الیاف ها دارای انواع رایج است که مهمترین آنها عبارتند از: پلی استر، پلی پروپیلن، پلی استایرن، نایلون و…

نکته: لازم به ذکر است بدانید الیاف ترموپلاست همچون الیاف پلیمری حجم عظیمی از تولیدات صنعت الیاف مصنوعی در جهان را به خود اختصاص داده است.

الیاف تقویت کننده پلیمری

الیاف تقویت کننده پلیمری

این الیاف ها قابلیت استفاده به اشکال مختلف و در بخش های مختلف سازه را دارا می‌باشند.

الیاف تقویت شده پلیمری نوعی ماده کامپوزیت است که زمینه ای پلیمری داشته و با الیاف تقویت می‌شود.

عمده ترین کاربرد الیاف تقویت کننده پلیمری عبارتند از: صنایع هوافضا، خودرو، صنایع دریایی، صنایع ساختمان سازی و…

پیشرفت علم و فناوری بر روی تولید الیاف پلیمری تاثیر بسزایی داشته و کیفیت آنها ارتقا بخشیده است. این الیاف ها قابلیت استفاده به اشکال مختلف و در بخش های مختلف سازه را دارا می‌باشند. برخی از مهمترین خصوصیات الیاف تقویت کننده پلیمری عبارتند از:

  • استحکام بالا
  • مقاومت عالی در برابر حرارت و…
  • مقاومت شیمیایی بالا
  • پایداری حرارتی فوق العاده

نکات مهم پیرامون خرید الیاف پلیمری

نکات مهم پیرامون خرید الیاف پلیمری

چنانچه افراد مایل به خرید الیاف پلیمری به صورت عمده باشند توصیه می‌شود به نمایندگی نانو بتن آیریک مراجعه نمایند.

الیاف های پلیمری در کیفیت های متغیر تولید و به بازار عرضه شده است.

خرید این محصولات اغلب بدون واسطه در فروشگاه های معتبر انجام میشود. به هنگام خرید الیاف پلیمری باید به برخی فاکتورها نظیر کیفیت، گارانتی، قیمت و… آن توجه شود.

 چنانچه افراد مایل به خرید الیاف پلیمری به صورت عمده باشند توصیه می‌شود به نمایندگی نانو بتن آیریک مراجعه نمایند.

به منظور حفظ اطمینان از کیفیت و کارایی الیاف های پلیمری باید به اعتبار و سابقه فروشگاه توجه اساسی داشته باشند.جهت کسب اطلاعات بیشتر با نانو بتن آیریک تماس بگیرید.

انتخاب بین الیاف پلیمری میکرو یا ماکرو

انتخاب بین الیاف پلیمری میکرو یا ماکرو

الیاف پلیمری میکرو و ماکرو در واقع تفاوت در اندازه و قطر آنهاست. میکرو و ماکرو به اندازه الیاف اشاره دارند و تأثیر متفاوتی در خواص و کاربردهای الیاف پلیمری دارند. با نانو بتن آیریک همراه باشید.

الیاف پلیمری ماکرو:

  • الیاف پلیمری ماکرو به الیافی اشاره می‌کند که قطر آنها بین 0.2 میلیمتر تا 0.5 میلیمتر است.
  • این الیاف به طور عمده در بتن و مواد ساختمانی استفاده می‌شوند. آنها معمولاً به عنوان تقویت کننده های فشاری در بتن استفاده می‌شوند تا مقاومت برشی و ضربه ای بتن را افزایش دهند.
  • از طرفی الیاف پلیمری ماکرو در پروژه های ساختمانی به عنوان جایگزینی برای توری های فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنها به خاطر وزن سبکتر، مقاومت به خوردگی و همچنین آسانی در طراحی و اجرا، مورد توجه قرار می‌گیرند.

الیاف پلیمری میکرو:

  • الیاف پلیمری میکرو دارای قطری کوچکتر از 0.2 میلیمتر هستند. اندازه آنها به طور معمول در حدود 10 میکرومتر تا 100 میکرومتر است.
  • همین طور این الیاف به طور گسترده در صنایع مختلفی مانند صنایع نساجی، پوشاک، الیاف نانوتکنولوژی و محصولات الیافی مصرف می‌شوند.
  • الیاف پلیمری میکرو به دلیل ابعاد کوچکتر و مشخصات خاص خود، برای تقویت مواد مختلف، افزودن خواص مکانیکی، افزایش مقاومت به خمش و کشش و بهبود خواص حرارتی و الکتریکی مورد استتفاده قرار می‌گیرد.

اﺳﺘﻔﺎده از اﻟﯿﺎف ﭘﻠﯿﻤﺮی ﻣﺮﮐﺐ در ساختمان

اﺳﺘﻔﺎده از اﻟﯿﺎف ﭘﻠﯿﻤﺮی ﻣﺮﮐﺐ در ساختمان

استفاده از الیاف پلیمری میکرو در ساختمان‌ها به عنوان تقویت کننده در بتن و مواد ساختمانی می‌تواند بهبود های مهمی‌را در خواص و عملکرد سازه‌ها به همراه داشته باشد. در زیر به برخی از مزایا و کاربردهای استفاده از الیاف پلیمری میکرو در ساختمان اشاره می‌کنم:

  1. افزایش مقاومت و دوام: الیاف پلیمری میکرو می‌توانند مقاومت بتن را در برابر خوردگی، شکستگی، ترکیدگی و تغییر شکل بهبود دهند. آنها باعث افزایش مقاومت به خمش و کشش بتن می‌شوند و می‌توانند پارامترهای مکانیکی مانند مدول الاستیسیته و تغییر شکل سازه را بهبود بخشند.
  2. کاهش ترکیدگی و ترک‌های ناشی از انقباض: الیاف پلیمری میکرو می‌توانند اثرات منفی انقباض بتن را کاهش دهند. آنها به عنوان “الیاف ترمومکانیکی” عمل می‌کنند و ترکیدگی ناشی از انقباض را کنترل می‌کنند و تشکیل ترک در سازه را کاهش می‌‌دهند.
  3. کاهش وزن و افزایش انعطاف پذیری: الیاف پلیمری میکرو به دلیل وزن سبکتر خود مقاومت به خوردگی وزنی را کاهش می‌دهند. این امر منجر به کاهش وزن سازه‌ها، افزایش انعطاف پذیری و کاهش تاثیرات لرزه ای می‌شود.
  4. کنترل تغییرات حرارتی: الیاف پلیمری میکرو می‌توانند تغییرات حرارتی در سازه ها را کنترل کنند. آنها توانایی انتقال حرارت و توازن دمای محیطی را خواهند داشت.

ویژگی الیاف بتن با کیفیت 

الیاف های پلیمری به عنوان یکی از مواد پرکاربرد برای کاهش ترک های پلاستیک ناشی از جمع شدگی بتن، از برخی ویژگی های منحصر به فرد برخوردارند. این ویژگی ها دلیل بر تمایز یک الیاف نسبت به الیاف دیگر هستند که شامل موادی معروف به اصول چهارگانه C هستند. این ویژگی ها را باید چنین بیان کنیم؛

پیکربندی و شکل الیاف

پیکربندی و شکل الیاف

اساسی ترین و مهمترین جنبه نمونه های مختلف الیاف پلیمری، شکل آن ها است. برخی از این الیاف ها دارای تک رشته هستند و از قطر بسیار نازکی هم برخوردارند. همچنین به صورت دوار تولید می‌شوند. این نمونه از الیاف ها، همچون الیاف هایی که سنگین و بدشکل، ایجاد عدم تقارن در بتن نمی‌نمایند. از سوی دیگر برخی الیاف ها تک رشته ای عادی هستند.

این نمونه از الیاف ها برای باربری و آرماتور سازه ای، جایگزین خوبی هستند. استفاده از آنها می‌تواند منجر به کاهش ترک هایی شود که ناشی از جمع شدگی بتن هستند و خوردگی کناره ها و لبه های کار را نیز، محافظت می‌نمایند. در نهایت نیز باید به الیاف هایی با تارهایی به شکل شبکه اشاره کنیم، که دارای مقاومت بسیار زیادی هستند.

این نمونه از الیاف ها، جمع شدگی در اثر سخت شدن بتن ثابت را به راحتی کنترل می‌نمایند. برخی از مهندسان در سازه های خود برای به حداکثر رساندن میزان مقاومت بتن بعد از ایجاد ترک، الیاف پلیمری تک رشته ای و شبکه ای را به صورت همزمان در سازه خود مورد استفاده قرار می‌دهند.

تعداد رشته های الیاف موجود در حجم بتن

تعداد رشته های الیاف موجود در حجم بتن

بسته به قطر و طول هر الیاف، تعداد رشته های الیاف تعیین می‌شود. اگر الیاف پلیمری از حداقل مقاومت استاندارد برخوردار باشد، آنگاه الیاف با نسبت طول به قطر بیشتر بوده و می‌تواند از تعداد رشته تارهای بیشتری در حجم بتن برخوردار شود. همچنین، این نمونه الیاف می‌تواند باعث ایجاد عوامل کنترل کننده بیشتر در جمع شدگی بتن گردد.

جنس و مواد اولیه 

در صورتی که الیاف پلیمری از انتظار داشته باشید که در محیط های تهاجمی قلیایی بتن، مقاوم گردد، باید با دقت مواد شیمیایی تشکیل دهنده الیاف را مورد توجه قرار دهید. در این میان آنچه اهمیت دارد و باید بررسی گردد، برخی از الیاف مصنوعی ای هستند که در محیط های قلیایی دوام و مقاومت خوبی ندارند.

طول مناسب الیاف 

از دیگر ویژگی های منحصر به فرد که تعیین کننده میزان کیفیت الیاف پلیمری است، طول آن است که باید بررسی گردد. طول باند بحرانی که برای عملکرد بلند مدت در بتن اهمیت بسیاری دارد، در هر رشته باید مورد توجه قرار گیرد. این طول باند بحرانی، حداکثر طول پوشش دهنده الیاف در دو طرف از یک ترک بالقوه را شامل می‌شود.

از این رو هر چه الیاف از طول بیشتری برخوردار باشند، بهتر درون بتن مخلوط شده و قفل می‌شوند. در حالی که الیاف های کوتاه، سریع تسلط خود را در بافت بتن از دست داده و از هم باز خواهند شد. البته باید به این مسئله اشاره کنیم، که طول الباف تا مقدار مشخصی می‌تواند بلند شود. اگر بلندی الیاف بیش از حد معمول شود، مسئله گلوله ای شدن در بتن رخ خواهد داد. طبق گزارش انجمن بتن آمریکا، ماکزیمم طول الیاف پلیمری نباید بیشتر از 64 میلیمتر شود.

نکات مهم خرید الیاف پلیمری

نکات مهم خرید الیاف پلیمری

دلایلی که ما باید در خرید الیاف پلیمری آن‌ها را مد نظر قرار دهیم، شامل نوع متریال به کار رفته، کیفیت آن بعد از چندین سال استفاده، گارانتی و دیگر موارد می‌شود. به همین دلیل مهم است که ما از فروشگاه‌ها و مراکز معتبری خرید کنیم که دارای نماد اعتماد هستند و همچنین محصولات خود را از مواد بسیار باکیفیت تهیه می‌کنند.

پیشرفت ‌های اخیر در فناوری الیاف پلیمری

پیشرفت ‌های اخیر در فناوری الیاف پلیمری

الیاف پلیمری یکی از مواد بسیار مهم در صنایع مختلف از پوشاک تا خودروسازی است. در سال‌ های اخیر، فناوری الیاف پلیمری به ویژه در زمینه‌ های پیشرفته مثل الکترونیک انعطاف پذیر و طبی، تحولات قابل‌ توجهی را تجربه کرده است. در این بخش چند پیشرفت اخیر در این زمینه ذکر می‌‌شود.

الیاف پلیمری انعطاف پذیر

الیاف پلیمری انعطاف پذیر

الیاف پلیمری که قابلیت انعطاف پذیری داشته باشند، می‌‌توانند به عنوان سنسورهای حرکتی یا پوست های هوشمند برای پوشاک یا دستگاه‌ های پزشکی مورد استفاده قرار گیرند.

  •  الیاف پلیمری هوشمند

پژوهش‌ های اخیر بر روی  الیاف پلیمری هوشمند که قابلیت تغییر شکل، رنگ یا ویژگی‌ های دیگر را در پاسخ به شرایط محیطی می‌‌توانند ارائه دهند، به توسعه مواد پوششی و اپلیکیشن‌های نوین انجام شده است.

  •  الیاف پلیمری در تکنولوژی  های پیشرفته تولید انرژی

New manifestations of scientific and technological progress in the field of polymer fibers 2

برای تولید انرژی بر پایه حرارت بینی در بلند مدت، الیاف پلیمری با پوشش‌ های خاصی که توانایی تبدیل انرژی حرارتی به الکتریکی را دارند، مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.

این پیشرفت‌ ها نشان از توانایی الیاف پلیمری در ارتقاء صنایع مختلف دارد و منجر به ایجاد فرصت‌ های جدید در زمینه‌ های مختلف می‌‌شود. این تکنولوژی به طور قطع بخش مهمی از آینده فناوری‌ های پیشرفته را تشکیل خواهد داد.

  • جلوه‌ های نوینی از پیشرفت علمی و فناوری در زمینه الیاف پلیمری

الیاف پلیمری، به عنوان یکی از مواد مهم در صنعت نساجی، پوشاک، و مصارف فناورانه دیگر، همواره مورد توجه و تحقیقات بسیاری بوده‌اند. با پیشرفت روز افزون علم و فناوری، تحقیقات در زمینه الیاف پلیمری نیز به روز رسانی شده و جلوه‌ های جدیدی از پیشرفت علمی و فناورانه نشان داده است. در این بخش از متن به بررسی  برخی از جدیدترین روند ها و تحقیقات در این زمینه پرداخته می‌‌شود.

  •  الیاف هوشمند

 الیاف هوشمند

یکی از حوزه‌ های پیشرفته در تحقیقات الیاف پلیمری، الیاف هوشمند است. این الیاف، دارای ویژگی‌ هایی هستند که به آن‌ ها امکان شناسایی و پاسخ به تغییرات محیطی را می‌‌دهد. به عنوان مثال، الیافی که به دما و فشار واکنش نشان دهند یا الیافی که قابلیت انتقال داده ‌ها را داشته باشند.

  •  الیاف نانوساختار

الیاف پلیمری با ساختار نانومتری، یکی از جدید ترین حوزه‌ های تحقیقات در این زمینه است. این الیاف به دلیل ویژگی‌ های خاص نانو ساختاری، مانند مقاومت بالا، وزن سبک، و خواص الکتریکی و حرارتی مناسب، برای کاربرد های مختلفی از جمله الکترونیک، پزشکی، و صنایع نساجی مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.

  •  الیاف بیولوژیکی و تخمینی

 الیاف بیولوژیکی و تخمینی

در راستای حفظ محیط زیست و کاهش استفاده از مواد شیمیایی، تحقیقات در زمینه الیاف بیولوژیکی و تخمینی نیز در حال افزایش است. این الیاف از منابع طبیعی مانند گیاهان و حیوانات استخراج می‌‌شوند و به دلیل تجدید پذیری و قابل تجزیه طبیعی، محبوبیت بالایی پیدا کرده ‌اند.

  • الیاف قابل بازیافت

با توجه به مسائل محیطی و پایداری، الیاف قابل بازیافت نیز مورد توجه قرار گرفته‌ اند. تحقیقات بر روی موادی که بتوانند در سیکل بازیافت مواد مصرفی مورد استفاده قرار گیرند، در جهت حل مسائل زیست‌ محیطی انجام می‌‌شود.

  •  الیاف با ویژگی‌ های مهندسی شده

تحقیقات جدید در زمینه الیاف پلیمری به سمت تولید الیاف با ویژگی‌ های مهندسی شده و سفارشی سازی آن‌ ها رفته است. این الیاف می‌‌توانند به دلخواه با ویژگی‌ های خاص مانند مقاومت، انعطاف ‌پذیری، هدایت الکتریکی، و غیره طراحی شوند تا در کاربرد های خاصی مانند صنایع هوافضا، پزشکی، و اتصالات الکتریکی استفاده شوند.

تحقیقات جدید در زمینه الیاف پلیمری به سمت استفاده از ویژگی‌ های نوین و پیشرفته این مواد برای کاربرد های متنوع و پیشرفته رفته است. این تحقیقات نه تنها به توسعه صنایع مختلف بلکه به حفظ محیط زیست و ارتقاء کیفیت زندگی انسان‌ ها نیز کمک می‌‌کند. امیدواریم که این پیشرفت‌ ها، بهبود های چشمگیری  را در زمینه‌ های مختلف ایجاد کند، از جمله صنایع نساجی، پزشکی، اتصالات الکتریکی، الکترونیک، و حفاظت از محیط زیست به دنبال داشته باشد. با ادامه تحقیقات و پیشرفت‌ های فناورانه، امکانات و قابلیت‌ های جدیدی برای الیاف پلیمری پدیدار خواهد شد که از آن‌ ها می‌‌توان در طیف گسترده ‌ای از کاربرد ها بهره برد.

پاسخ دهیدآدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده است * نام شما