قیمت انواع آب بندهای بتنی|مزایای بتن آب بند

آب بندهای بتنی

آب بندی بتن چیست؟

آب بندی بتن چیست؟

اگر تصمیم دارید از بتن معمولی برای ساختمان جدید خود استفاده کنید، یا اگر سطح بتنی دارید که باید در برابر آب مقاوم باشد، سیلیس کردن و آب بندهای بتنی بهترین روش انتخاب است. کف های بتنی جدید و موجود و همچنین دیوارها و سقف های ساخته شده از مصالح ساختمانی کامپوزیت دارای زبری میکروسکوپی در سطح هستند. بتن هر روز فرسوده می‌شود و باعث ایجاد گرد و غبار می‌شود و منافذ سطح در معرض آلودگی، رطوبت، میکروارگانیسم ها و سایر تأثیرات مضر قرار می‌گیرند.

آب بندهای بتنی باعث می‌شود سطح بتن صاف و بدون گرد و غبار باشد. علاوه بر این، آب بندی با سیلیسی کردن و فناوری میکروفرمولا منجر به پرداخت عمیق مصالح ساختمانی می‌شود.

عوامل استفاده شده به عمق یک سانتی متر نفوذ کرده و سازه را به حدی سخت می‌کنند که بتن ضد آب و مقاوم در برابر روغن ها و مایعات دیگر باشد. علاوه بر این، فرسودگی و احتمال تکه تکه شدن به حداقل می‌رسد، خزه ها، گلسنگ ها و جلبک ها نمی‌توانند ته نشین شوند و در نهایت، تمیز کردن به طور قابل توجهی ساده شده است.

خصوصیات آب بندها

خصوصیات آب بندها

آب بندهای بتنی بر روی بتن اعمال می‌شوند تا سطح را تا حد امکان از آسیب، خوردگی و لکه محافظت کنند. آن ها همچنین منافذ روی سطح را می‌بندند تا از ورود آب و نمک های معدنی که به سطح آسیب می‌رسانند و یا لایه ای غیر قابل نفوذ ایجاد می‌کنند، جلوگیری کنند.

تحقیقات انجام شده توسط مقامات بزرگ بین المللی بتن مانند مؤسسه بتن آمریکا، انجمن سیمان پرتلند و بتن آماده ملی تأیید می‌کند که بیشتر آسیب های بتن ناشی از نفوذ رطوبت در قسمت سطح است.

رایج ترین شکل آسیب بتن، پوسته پوسته شدن سطح با انجماد یا ذوب شدن با انبساط و انقباض سطح است. سایر اشکال متداول آسیب بتن عبارتند از: واکنش قلیایی – سیلیس (ASR)، حمله شیمیایی و خوردگی آرماتور فولادی بتن مسلح.

انواع آب بندهای بتنی

انواع آب بندهای بتنی

امروزه آب بندهای بتنی با کیفیت بالا می‌توانند رطوبت سطح را تا 99 درصد به حداقل برسانند. دو دسته اصلی وجود دارد:

  1. آب بندهای موضعی (پوششی)
  2. آب بندهای نفوذی (واکنشی)

آب بندهای بتنی سطحی می‌توانند محافظت موضعی در برابر لکه ها و مواد شیمیایی را ارائه دهند. برای اطمینان از چسبندگی، سطح خشک و تمیز در طول اجرا مورد نیاز است. درزگیرهای موضعی می‌توانند ضریب اصطکاک را تغییر دهند که می‌تواند باعث لغزنده شدن بسترها در هنگام خیس شدن شود که با افزودن مواد ضد لغزش می‌توان با آن مقابله کرد.

درزگیرهای نفوذی را می‌توان بر روی سطوح خشک یا مرطوب اعمال کرد. آن ها باید با تخلخل زیر لایه مطابقت داشته باشند تا بتوانند به سطح نفوذ کنند و واکنش نشان دهند. واکنش شیمیایی مواد فعال درون بستر را به هم متصل می‌کند و رطوبت سطح را به حداقل می‌رساند. درزگیرهای نفوذی معمولاً ظاهر یا کشش زیر لایه را تغییر نمی‌دهند.

موارد و مزایای استفاده از آب بندهای بتنی

موارد و مزایای استفاده از آب بندهای بتنی

آب بندهای بتنی رزین های اکریلیک مقرون به صرفه و به طور کلی برای استفاده آسان هستند. ثابت شده است که آن‌ها می‌توانند محافظت خوبی در برابر اشعه ماوراء بنفش برای لایه های رنگی ایجاد کنند. رزین‌های اکریلیک علیرغم اینکه نرم‌ترین و کم‌دوام‌ترین در بین دسته‌های اصلی درزگیر هستند، از نظر قیمت مقرون‌به‌صرفه هستند.

همچنین یک انتخاب محبوب برای بتن‌های تزئینی، بتن مهر و سنگدانه‌های قابل مشاهده هستند. سیستم های اپوکسی/اورتان به دلیل نیازهای نصب پیچیده تر، سطح عملکرد و طول عمر بالاتری دارند و به نسبت گران تر هستند.

به طور خلاصه، تمام مواد شیمیایی اصلی آب بندهای بتنی می‌توانند کاربردهای ارزشمند و کاربردی داشته باشند. درزگیرهای موضعی اغلب به استانداردهای بالاتری در کاربرد و نگهداری نیاز دارند، اما جذابیت تزئینی و مقاومت در برابر لکه و مواد شیمیایی آن‌ها می‌تواند یک انتخاب خوب باشد. درزگیرهای نافذ باید با تخلخل زیرلایه ترکیب شوند تا از مزیت هزینه نگهداری کم و محافظت طولانی مدت برخوردار شوند.

انواع روش های آب بندی بتن

انواع روش های آب بندی بتن

آب بندهای بتنی

  • نوع 1: کاملا خشک است که در اتاق های نشیمن و مطالعه، اتاق های بایگانی، اتاق سرور و غیره استفاده می‌شود.
  • نوع 2: خشک یا کمی مرطوب که نگهداری برای محصولات حساس به رطوبت، زیرزمین ها، دیگ بخار نیاز دارد.
  • نوع 3: نم که در ساختمان ها و اتاق هایی با کاربری کمتر یا کوتاه مدت، مانند پارکینگ های زیرزمینی استفاده می‌شود.
  • نوع 4: مرطوب که در ساختارها یا سالن هایی که به عنوان پناهگاه های ساده استفاده می‌شوند.

چسب آب بندی بتن

چسب آب بندی بتن

چسب آب بندهای بتنی به عنوان ملات بنایی برای اتصال بلوک های بتن هوادهی به یکدیگر استفاده می‌شود. مقدار مصرف تقریباً 15 کیلوگرم بر متر مکعب محاسبه می‌شود. در کیسه های 25 کیلویی به بازار عرضه می‌شود.

قیمت انواع آب بندهای بتنی

قیمت انواع آب بندهای بتنی

آب بندهای بتنی

آب بندهای بتنی مایع اصولا در بسته های 25 کیلویی در بازار موجود می‌باشند. قیمت آن بر حسب نوسانات بازار متفاوت می‌باشد. همچنین برای اطلاعات دقیق از قیمت ها می‌توانید با یکی از شماره های شرکت تماس حاصل فرمایید. اما اصولا این قیمت از 164000 تومان شروع می‌شود. این آب بندها همچنین به صورت پودری نیز در بازار عرضه می‌شوند.

قیمت مواد آب بندی

قیمت مواد آب بندی

آب بندهای بتنی

قیمت مواد آب بندی بتنی براساس نوسانات بازار متفاوت است. قیمت این مواد بر حسب ماده های نفوذی، رزین اکریلیک، سیستم های اپوکسی/اورتان، سیلان، سیلیکات، سیلیکون ها، سیلوکسان تعیین می‌شود. یعنی قیمت بر حسب نوع متفاوت است.

کاربرد آب بند کننده بتن

کاربرد آب بند کننده بتن

آب بندهای بتنی

برای یک عایق رطوبتی صحیح، عایق رطوبتی ساختمان ها باید با ساپورت از داخل و خارج کامل شود. لازم است ساختمان ها را برای جلوگیری از نفوذ آب از داخل و خارج به داخل ساختمان با محصولات مناسب برای هر منطقه و کاربرد از سطح زمین تا سقف ساختمان، ضد آب کرد. محصولات عایق رطوبتی را می‌توان بر روی بتن در ساختمان ها اعمال کرد.

همچنین در هنگام ریختن بتن به سیمان و ملات آب اضافه کرد و به عنوان افزودنی استفاده کرد. مواد عایق رطوبتی که در مرحله ساخت به بتن تازه اضافه می‌شود بتن را کاملا ضد آب می‌کند.

بهترین شرکت آب بندی های بتنی
بهترین شرکت آب بندی های بتنی

هنگام انتخاب بهترین شرکت آب بندی های بتنی، باید به موارد زیر توجه کنید: با نانو بتن آیریک همراه باشید.

  • تجربه و شهرت شرکت: به دنبال شرکتی با تجربه بالا و شهرت خوب برای انجام کارهای آب بندی بتنی باشید. بررسی نمونه کارهای قبلی شرکت و گرفتن نظرات و توصیه های دیگران نیز می‌تواند در این باره مفید باشد.
  • استفاده از مواد با کیفیت: مطمئن شوید که شرکت از مواد با کیفیت و استاندارد استفاده می‌کند. همچنین، به دنبال شرکتی با دانش فنی بالا در زمینه مواد و تجهیزات آب بندی باشید.
  • تضمین کیفیت و ضمانت نامه: بررسی کنید که شرکت ضمانت نامه کیفیت برای کارهای خود ارائه می‌دهد. همچنین، به دنبال شرکتی با خدمات پس از فروش مناسب باشید.
  • قیمت مناسب: قیمت یکی از موارد مهم در انتخاب شرکت آب بندی بتنی است. به دنبال شرکتی با قیمت مناسب و عادلانه برای خدمات خود باشید.

با توجه به موارد فوق، بهترین شرکت آب بندی های بتنی را می‌توان با بررسی مشخصات شرکت ها و مقایسه آن ها با یکدیگر پیدا کرد.

آب بندی بتن به روش تزریق پلی یورتان

آب بندی بتن به روش تزریق پلی یورتان

آب بندی بتن با استفاده از روش تزریق پلی یورتان یکی از رایج ترین روش های آب بندی است که در بسیاری از سازه های بتنی اعم از ساختمان های مسکونی، اداری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش آب بندی با استفاده از ماده ای به نام پلی یورتان انجام می‌شود.

پلی یورتان یک پلیمری است که به شکل مایع یا چسبنده در دسترس است و برای آب بندی بتن با تزریق آن به داخل سازه استفاده می‌شود. روش تزریق پلی یورتان به دو صورت عمده انجام می‌شود:

  1. روش تزریق پلی یورتان از طریق ترک ها: در این روش، پلی یورتان به صورت مایع از طریق ترک های بتنی به داخل سازه تزریق می‌شود. این روش برای آب بندی ترک های بتنی کارآمد است.
  2. روش تزریق پلی یورتان از طریق سوراخ های تزریق: در این روش، سوراخ های تزریقی در بتن ساخته می‌شود و پلی یورتان به صورت مایع از طریق این سوراخ ها به داخل سازه تزریق می‌شود. این روش برای آب بندی بتن به صورت کامل تر کاربرد دارد.

استفاده از روش تزریق پلی یورتان برای آب بندی بتن دارای مزایای زیر است:

  • کارآمدی بالا: این روش برای آب بندی بتن بسیار کارآمد است و می‌تواند باعث کاهش مصرف آب و انرژی شود.
  • عدم نیاز به تخریب سطح بتن: با استفاده از این روش، نیازی به تخریب سطح بتن برای انجام کار آب بندی نیست که به معنی کاهش هزینه در پروسه استفاده از آب بندی های بتنی خواهد بود.

آب بندی های بتنی را بهتر بشناسید

آب بندی های بتنی را بهتر بشناسید

آب بندهای بتنی

بتن مخلوطی از ماسه، شن، آب و سیمان می‌باشد. زمانی که از بتن برای سازه‌های مختلف استفاده کنند و هیچ آب بندی بتنی بر روی بتن انجام ندهند، به مرور زمان آب و رطوبت جذب بتن خواهد شد و در بتن نفوذ می‌کند؛ همین عامل باعث می‌شود در مدت زمان کوتاه تری سازه دچار مشکل خوردگی و فرسایش شود.

یکی از روش‌هایی که امروزه برای جلوگیری از نفوذ پذیری آب و رطوبت به درون بتن از آن استفاده می‌شود، آب بند‌ی‌های بتنی هستند. آب بندی‌های بتنی روش‌هایی مقرون به صرفه و اختصاصی برای جلوگیری از نفوذ آب، رطوبت و هر مایع حلال دیگری بر درون بتن ها می‌باشد.

در این مقاله از نانو بتن آیریک تصمیم گرفته شده است درباره ی آب بندی‌های بتنی، انواع آن و مزایای استفاده از آن صحبت شود؛ تا افرادی که با آب بندی های بتنی آشنایی ندارند و تصور می‌‌کنند که این مورد برای اجرا بر روی بتن بی‌تاثیر و بی اساس می‌باشد با معجزه‌ ای به نام آب بندی بتنی آشنا شوند.

انواع آب بندی بتن

انواع  آب بندی بتن

آب بندهای بتنی

از انواع آب بندی‌های بتنی می‌توان به نم بند و آب بند اشاره کرد. ولی رو‌ش‌های اجرای آن ها مجزا از یکدیگر می‌باشد. برای مثال، زمانی که بتن تحت فشار آب است می‌توان از روش آب بند استفاده کرد اما در مقابل نمی‌توان از روش نم بند نیز در این شرایط استفاده نمود. در روش نم بند نباید فشاری وجود داشته باشد، باید در مجاورت آب بدون کوچک ترین فشار آب اجرا شود.

آب بندی‌های بتنی با روش های مختلفی انجام می‌شوند. از مهم ترین و پرمصرف ترین انواع روش های آب بندی بتن می‌توان به روش اولیه و ثانویه اشاره داشت. دو روش ذکر شده با اینکه از پر مصرف ترین روش‌های ممکن برای آب بندی های بتنی به شمار می‌روند، اما روش های اجرای آن ها با یکدیگر متفاوت است. برای آشنایی با این دو روش توضیح مختصری درباره آن ها ارائه داده خواهد شد.

روش اولیه:

یکی از روش‌های آب بندی های بتنی، روش اولیه می‌باشد. یعنی حین اجرا و ساخت سازه می‌توان از این روش استفاده کرد.

روش ثانویه:

روش دوم آب بندهای بتنی که به روش ثانویه معروف می‌باشد با پوشش سطحی یا روش تزریقی انجام می‌شود.

نکته مهمی که درباره روش اولیه و روش ثانویه وجود دارد این است که، روش اولیه می‌تواند نسبت به روش ثانویه موثرتر و مفیدتر عمل کند. چرا که حین اجرای سازه برای آب بندی بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت نم بند و بتن آب بند چیست؟

نم بند و بتن آب بند هر دو جزو مصالح ساختمانی هستند که برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این حال، این دو ماده دارای تفاوت هایی هستند که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد:

  1. ترکیبات شیمیایی: بتن آب بند شامل مواد شیمیایی مانند سیمان، ماسه، آب و مواد شیمیایی دیگری است که با مخلوط کردن آن ها به دست می‌آید. در مقابل، نم بند به صورت شیمیایی ساخته می‌شود و از پلیمرهایی مانند پلی استرها، پلی یورتان ها و پلی وینیل کلراید تشکیل شده است.
  2. موارد استفاده: بتن آب بند عمدتاً برای ایجاد پوشش های ضد آب در سطوح خارجی ساختمان استفاده می‌شود، مانند بتن کف، دیوارهای سیمانی، سقف ها و حوضچه های شنا. در مقابل، نم بند بیشتر برای پوشش های ضد آب در داخل ساختمان ها مانند دیوارهای زیرزمینی، زیر سقف، دیوارهای حمام و دوش و سردخانه ها استفاده می‌شود.
  3. خصوصیات: بتن آب بند به علت سختی و مقاومت بالای خود، برای پروژه های بزرگ مانند پل ها، سد ها و تونل ها نیز مناسب است. در مقابل، نم بند نرمتر و انعطاف پذیرتر است، به همین دلیل برای پروژه های کوچکتر و بیشتر درون ساختمان استفاده می‌شود.

انواع متریال برای آب بندی بتن

انواع متریال برای آب بندی بتن

آب بندهای بتنی

برای آب بندی بتن می‌توان از مواد مختلفی استفاده کرد که در زیر به برخی از آن ها اشاره شده است:

  • رزین های اپوکسی: این نوع مواد از دو بخش تشکیل شده اند و پس از مخلوط شدن این دو بخش و به دلیل ویژگی های آن ها مانند خاصیت ضدآبی و اتصال قوی به سطح بتن، می‌توان از آن ها برای آب بندی بتن استفاده کرد.
  • روغن های معدنی: این نوع مواد به دلیل خاصیت آب گریزی که دارند و قابلیت پرکردن خال ها و ترک های سطح بتن، می‌توان از آن ها برای آب بندی بتن استفاده کرد.
  • پلی یورتان: این نوع ماده به دلیل خواص ضدآبی که دارد، می‌توان از آن برای آب بندی بتن استفاده کرد.
  • آب گریز کننده های سیلانی: این نوع مواد به دلیل ویژگی هایی مانند ضدآبی بودن و افزایش مقاومت به خوردگی، می‌توان از آن ها برای آب بندی بتن استفاده کرد.
  • ممبران های آب بند: این نوع مواد ممبران هایی هستند که به دلیل خواص ضدآبی و اتصال قوی به سطح بتن، می‌توان از آن ها برای آب بندی بتن استفاده کرد.

لازم به ذکر است که نوع ماده مورد استفاده برای آب بندی بتن باید با توجه به شرایط زیست محیطی و محل استفاده، انتخاب شود. همچنین برای رسیدن به نتایج بهتر، بهتر است از نصب و اجرای صحیح مواد آب بند استفاده شود.

آب بندی های بتنی با استفاده از محافظ قیری

آب بندی های بتنی با استفاده از محافظ قیری یا همان ملات قیری یک روش متداول برای حفظ و حفاظت از سطح بتن در برابر نفوذ آب است. محافظ قیری به عنوان یک لایه حفاظتی بر روی سطح بتن اعمال می‌شود و به دلیل خصوصیات آب بندی و ضدآب قیر، مانع نفوذ آب و رطوبت به ساختار بتن می‌شود. آب بندی های بتنی به این شکل نیز مرسوم هستند؛ در زیر به برخی از مزایا و روش استفاده از محافظ قیری در آب بندی بتن اشاره می‌کنیم:

  • ضدآبی: محافظ قیری به دلیل خصوصیات ضدآب قیر، به خوبی از نفوذ آب و رطوبت به ساختار بتن جلوگیری می‌کند. این به معنای حفظ کیفیت و دوام بتن و جلوگیری از مشکلاتی مانند نشست و خرابی ناشی از نفوذ آب است.
  • ارتجاعی: محافظ قیری به عنوان یک لایه ارتجاعی عمل می‌کند و می‌تواند به سبب انعطاف پذیری خود، تغییر شکل ساختمان بتن را در پاسخ به تغییرات حجمی و حرارتی کنترل کند. این خاصیت از ترکیدگی و ترک های ناشی از تغییر شکل ساختمان بتن جلوگیری می‌کند.
  • مقاومت در برابر حرارت و تغییرات آب و هوایی: محافظ قیری مقاومت خوبی در برابر حرارت و تغییرات آب و هوایی دارد. این به معنای تحمل بهتر سطح بتن در برابر تغییرات دمایی و رطوبتی است.

روش استفاده از محافظ قیری آب بندی های بتنی:

روش استفاده از محافظ قیری آب بندی های بتنی:

آب بندهای بتنی

  1. آماده سازی سطح بتن: سطح بتن باید پاک و خشک شده و از هرگونه آلودگی و لایه های غیرمورد نظر پاک شود.
  2. اعمال محلول پیش تیمار: یک محلول پیش تیمار بر روی سطح بتن اعمال می‌شود تا باعث افزایش آبشارگی سطح بتن شود و اتصال بهتر محافظ قیری را فراهم کند.
  3. اعمال محافظ قیری: محافظ قیری به صورت پخش یا برشته روی سطح بتن اعمال می‌شود و با استفاده از تجهیزات مناسب تسطیح و تراکم می‌شود.
  4. خشک شدن و سخت شدن: محافظ قیری باید به طور کامل خشک شده و سخت شود تا بهره برداری از ساختمان بتنی امکان پذیر باشد.

آب بندی های بتنی با پودر نفوذگر کریستال شونده

آب بندی بتن با استفاده از پودر نفوذگر کریستال شونده یک روش مؤثر برای حفظ و حفاظت از ساختمان بتنی در برابر نفوذ آب است. این پودر شامل کریستال های خاصی است که با تماس با رطوبت، به شکل بلورهای میکروسکوپی در داخل ساختار بتن شکل می‌گیرند. در زیر به برخی از مزایا و روش استفاده از پودر نفوذگر کریستال شونده در آب بندی بتن اشاره می‌کنیم:

نحوه استفاده از پودر نفوذگر کریستال شونده:

نحوه استفاده از پودر نفوذگر کریستال شونده:

آب بندهای بتنی

  1. آماده سازی سطح بتن: سطح بتن باید پاک و خشک شده و از هرگونه آلودگی و لایه های غیر مورد نظر پاک شود.
  2. تهیه محلول پودر نفوذگر: محلول پودر نفوذگر کریستال شونده بر اساس دستورالعمل تولید کننده تهیه می‌شود.
  3. اعمال محلول: محلول پودر نفوذگر بر روی سطح بتن اعمال می‌شود و با استفاده از ابزارهای مناسب به صورت یکنواخت توزیع می‌شود.
  4. خشک شدن و تشکیل بلورها: پس از اعمال محلول پودر نفوذگر، اجازه داده می‌شود تا بلورهای کریستالی در داخل ساختمان بتن تشکیل شوند. زمان لازم برای این فرآیند به دستورالعمل تولید کننده بستگی دارد.

 

انواع روش های آب بندی سازه بتنی

انواع روش های آب بندی سازه بتنی

آب بندی‌ های بتنی برای افزایش مقاومت سازه در برابر هر نوع رطوبت و آبی اجرا می‌‌شود. آب بندی های بتنی دو روش مجزا از یک دیگر دارند که این روش ها به شرح زیر است.

  • آب بندی اولیه بتن

از روش آب ‌بندی اولیه بتن حین ساخت سازه استفاده می‌شود. آب بندی اولیه بتن هزینه کمتری دارد اما کیفیت بهتری را ارائه می‌دهد؛ بدین جهت پیشنهاد می‌شود برای ساخت سازه ‌های بتنی از روش آب ‌بندی اولیه بتن استفاده شود.

  • آب بندی ثانویه بتن

 روش دیگر که پس از ساخت سازه به صورت تزریقی برای آب بندی از آن استفاده می‌شود، روش ثانویه است. این روش پرهزینه ‌تر از سایر روش ‌ها بوده و می‌تواند کیفیت مطلوبی نداشته باشد.

آب بندی اصولی و استاندارد

آب بندی اصولی و استاندارد

آب بندی بتنی سازه یکی از روش ‌هایی است که از نفوذ آب و خراب شدن سازه جلوگیری می‌کند. هر چه آب ‌بندی بتنی اصولی ‌تر و استاندارد تر انجام شود، سازه دوام و ماندگاری بالایی خواهد داشت. همچنین خرابی آن به حداقل می‌‌رسد و زحمتی برای مالکان سازه نخواهد داشت.

اجرای آب بندی اصولی مستلزم رعایت نکات زیر است:

  • برای اینکه آب بندی استاندارد و اصولی باشد باید از مواد و متریال های باکیفیت استفاده شود.
  • مواد و متریال های اولیه باید به اندازه و به صورت دقیق با یکدیگر مخلوط شوند.
  • از افراد متخصص در این کار استفاده شود‌.
  • برای آب بندی بهتر است از روش اولیه استفاده شود.

انواع مواد برای آب بندی های بتن

انواع مواد برای آب بندی های بتن

انواع موادی که برای آب بندی های بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرند، بسیار متنوع می‌باشند. از مهم ترین و پر مصرف ترین مواد برای آب بندی بتنی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • مواد کریستال شونده

مواد کریستال شونده یکی از انواع موادی است که برای آب بندی بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مواد کریستال شونده زمانی که با آب برخورد داشته باشد، حجیم می‌‌شود و اینگونه از نفوذ آب به داخل سازه جلوگیری می‌کند. از این مواد با سه روش برای آب بندی سازه بتنی استفاده می‌شود. در روش اول مواد کریستال شونده را با مواد بتنی مخلوط می‌کنند. در روش دوم مواد کریستال شونده را بر روی سطح بتن می‌ریزند و در روش سوم به صورت تزریقی این مواد را به سازه انتقال می‌دهند.

  • مواد نانو

یکی دیگر از موادی که برای آب بندی‌ های بتنی از آن استفاده می‌‌شود، مواد نانو است. در این روش که از پیشرفته‌‌ ترین روش ها محسوب می‌شود از پلیمر های خاص استفاده شده و دیگر جای نگرانی از بابت ایجاد رطوبت و نشتی وجود ندارد.

  • میکروسیلیس

از قدیم تاکنون دوام و مقاومت سازه های بتنی اهمیت زیادی داشته است. یکی از موادی که برای آب بندی های بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد و باعث افزایش دوام و مقاومت بتن می‌‌شود، ژل میکروسیلیس است. ژل میکروسیلیس چگالی بسیار پایینی دارد و وزن و ابعاد آن نیز بسیار کم است؛ بدین جهت در سازه های بتنی به جای سیمان از ژل میکروسیلیس استفاده می‌شود. این نوع ژل به دلیل اندازه ی بسیار کوچکی که دارد، فضای خالی بین سیمان و سنگدانه های بتن را پر می‌کند و از تخلخل شدن سطح سازه جلوگیری خواهد کرد‌.

راهنمای جامع انتخاب بهترین آب بندهای بتنی برای پروژه ‌های ساختمانی

راهنمای جامع انتخاب بهترین آب بندهای بتنی برای پروژه ‌های ساختمانی

در پروژه‌ های ساختمانی، استفاده از آب بندهای بتنی از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا این محصولات نقش بسیار مهمی در جلوگیری از نشتی ‌های آب و حفظ کیفیت و استحکام سازه دارند. اما انتخاب بهترین آب بندها برای هر پروژه می‌تواند چالش ‌هایی را به همراه داشته باشد. در این بخش از مقاله، به بررسی عوامل موثر در انتخاب بهترین آب بندهای بتنی برای پروژه ‌های ساختمانی می‌پردازیم تا بهترین تصمیمات را در این زمینه بگیرید.

  • تحلیل نیازها

قبل از هر چیز، نیازهای پروژه و شرایط محیطی را به دقت تحلیل کنید. این شامل شرایط جوی، فشار آب، عمق زیرزمین و نوع کاربری ساختمان است. به این تحلیل به عنوان پایه ‌ای برای انتخاب آب بندها توجه کنید.

  • انتخاب محصولات با کیفیت

انتخاب محصولات با کیفیت

مطمئن شوید که آب بندهایی که انتخاب می‌کنید دارای استانداردهای معتبر صنعتی هستند و تاییدیه‌ های لازم را دارند. از برندهای معتبر و با سابقه در این زمینه استفاده کنید.

مقایسه ویژگی ‌ها

ویژگی ‌های فیزیکی و شیمیایی آب بندهای بتنی مهم است. مقایسه مقاومت در برابر فشار، انعطاف‌ پذیری، زمان خشک شدن، و مقاومت در برابر شرایط جوی به عنوان مهمترین ویژگی ‌ها را در نظر بگیرید.

  • مشاوره با متخصصان

مشاوره با متخصصان

استفاده از نظرات و تجربیات متخصصان در انتخاب آب بندها مفید است. از نظرات مهندسان سازه و متخصصان ساختمانی در این زمینه بهره بگیرید.

  • محیط‌ های مختلف

اگر پروژه در محیط‌ه ای خاصی مانند مناطق با دماهای بسیار پایین یا بسیار بالا قرار دارد، محصولاتی که برای این شرایط بهینه شده‌ اند را انتخاب کنید.

  • تعمیر و نگهداری آب بندهای بتنی

تعمیر و نگهداری آب بندهای بتنی

آب بندهای بتنی یکی از عوامل اساسی در ایجاد سازه‌ های بتنی است که وظیفه جلوگیری از نفوذ آب به داخل سازه را بر عهده دارند. با گذر زمان و تحت تاثیر عوامل مختلف، آب بندهای بتنی ممکن است نیاز به تعمیر و نگهداری داشته باشند. در این مقاله، به بررسی روش ‌ها و راهکارهای تعمیر و نگهداری آب بندهای بتنی خواهیم پرداخت تا سازه‌ ها از نشتی آب محافظت شده و عمر مفید آنها افزایش یابد.

  • هزینه و اقتصادی بودن

هزینه ‌های مربوط به آب بندهای بتنی هم باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد. انتخاب محصولات با کیفیت ولی همراه با هزینه مناسب، یک راهکار موفق است.

  • بررسی و تشخیص مشکل

بررسی و تشخیص مشکل

اولین گام در تعمیر آب بندهای بتنی، بررسی دقیق و تشخیص مشکلات موجود است. این شامل بررسی نشتی ‌ها، شکستگی‌ ها، و آسیب ‌های دیگر در سطح آب بندها می‌شود.

  • تعمیر نقاط آسیب دیده

پس از شناسایی مشکلات، نقاط آسیب دیده باید با استفاده از مواد تعمیری مناسب، مانند مواد چسبندگی و پلیمرهای مخصوص تعمیر شوند.

  • استفاده از مواد آب بندی

استفاده از مواد آب بندی مخصوص می‌‌تواند به تقویت و بهبود عملکرد آب بندهای بتنی کمک کند. انتخاب مواد آب بندی با کیفیت و مقاوم، از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • استفاده از تکنولوژی ‌های نوین

استفاده از تکنولوژی ‌های نوین

تکنولوژی‌ های جدیدی مانند نانو مواد آب بندی و تکنولوژی ‌های ضد آب بندی می‌‌توانند بهبود مستمری در عملکرد آب بندهای بتنی ایجاد کنند.

  • نگهداری منظم

برنامه ‌ریزی و اجرای برنامه ‌های نگهداری منظم از آب بندهای بتنی، از جمله بررسی دوره‌ های منظم، تعویض مواد آب بندی قدیمی، و اصلاحات جزئی، می‌تواند عمر مفید سازه را افزایش دهد.

  • مشاوره با کارشناسان متخصص

در صورتی که مشکلات آب بندهای بتنی پیچیده به نظر برسد، بهتر است با کارشناسان متخصص و باتجربه کافی مشاوره کرده و راه‌ حل ‌های مناسب را بررسی کنید.

تعمیر و نگهداری آب بندهای بتنی امری حیاتی برای ایجاد و حفظ ساختمان ‌ها و سازه‌ های بتنی است. با اجرای مراحل تعمیر و نگهداری مطابق با استانداردها و با استفاده از مواد با کیفیت، می‌توانید از عمر مفید سازه‌ های خود بیشینه ببرید و از نشتی های مختلف جلوگیری نمایید.

پاسخ دهیدآدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده است * نام شما