کاربرد اپوکسی چیست؟خرید و اجرای کفپوش اپوکسی

اپوکسی

کفپوش اپوکسی چیست؟

کفپوش اپوکسی چیست

اپوکسی یک پلیمر جذاب است که برای محافظت از کف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کفپوش روی کف تمام محیط ها می‌تواند اجرا شود. البته برای نصب کفپوش های اپوکسی شرط های زیادی وجود دارد. این موارد مربوط به تمیزی، پایداری و دمای کف سالن ها مربوط است. به طور کلی این مدل کفپوش ها می‌توانند ظاهر فوق العاده جذاب و متفاوت را به خانه ها و حتی محیط های کار بیفزایند.

کفپوش های اپوکسی که به صورت یک مایع بر روی سطح مورد نظر اعمال می‌شوند، پس از خش شدن یک سطح سخت و مقاومی را ایجاد می‌کنند. همه ما شاهد این مسئله هستیم که بیشتر مردم دنیا تا زمانی که به کف سازه های مسکونی و تجاری خود آسیبی وارد نشود، اقدام به مقاوم سازی آنها نمی‌کنند. اما باید بگوییم کف یک واحد مسکونی، مهمترین بخش از نظر بهره وری و ایمنی منزل به شمار می‌رود. پس باید با بهترین نوع کفپوش، آن را مقاوم سازی کرد.

از طرف دیگر، وقتی صحبت از کفپوش های اپوکسی می‌شود، بیشتر مردم تصور می‌کنند که باید سطح واحد مسکونی خود را همچون کف پارکینگ ها و فروشگاه ها براق کنند. شاید برای برخی این مسئله چندان باب میل نباشد. اما از آنجایی که این کفپوش ها دارای خاصیت دکوراتیو و تزئینی هستند، جذابیت کف منزل، سرویس بهداشتی و حتی آشپزخانه را افزایش می‌دهند.

در طی سالهای اخیر، تحقیقاتی که انجام شده است، نشان داده که استفاده از کفپوش های اپوکسی هم از نظر مقاومت، هم نصب و اجرای راحت و هم از نظر زیبایی، بسیار مقرون به صرفه هستند. از این رو افراد بسیاری توجه خود را به این نوع کفپوش ها جلب کرده و نسبت به دیگر روش ها، بیشتر از این روش استقبال کرده اند.

قیمت کفپوش اپوکسی

قیمت کفپوش اپوکسی

قیمت کفپوش های اپوکسی چقدر است؟ خرید کفپوش اپوکسی ارزان از کجا امکان پذیر است؟ چه عواملی بر قیمت کفپوش ها موثر می‌باشد؟

اجرای این کفپوش نقش مهمی در تعیین قیمت این محصولات دارد. در حقیقت قیمت این کفپوش ها به نحوه اجرا، ضخامت پوشش ایجاد شده روی سطح و حتی مقاومت و زیرسازی محیط مد نظر بستگی دارد. هر چقدر محیط مد نظر شما برای اجرای این مدل از کفپوش ها بزرگتر باشد، هزینه بالاتری برای خرید آن باید بپردازید.

ایجاد زیرسازی مناسب جهت اجرا و نصب کفپوش های ساخته شده از این نوع پلیمر، مرحله حساسی محسوب می‌شود.

البته موارد دیگری همچون قابلیت دسترسی به محل مورد نظر، حجم تردد در آن محل و همچنین میزان دمای آن(جهت خشک شدن مواد مورد استفاده) هم می‌توانند در هزینه ها موثر باشند.

شرکت نانو بتن آیریک می‌تواند انواع محصولات اپوکسی و رزین را با قیمت مناسب عرضه کند. همچنین قیمت اجرای انواع کفپوش ها در این شرکت بسیار ارزان است.

رزین اپوکسی چیست

رزین اپوکسی چیست و کاربرد آن

رزین اپوکسی در حقیقت با دو پایه رزینی و هاردنر می‌تواند در ساخت انواع اکسسوری ها و حتی میز مورد استفاده قرار گیرد. این رزین های دو جزئی هم در کارگاه های صنعتی به عنوان یک ماده مفید شناخته می‌شوند؛ هم در ایجاد کارهای خانگی نقش بسزایی دارند.

از این مدل رزین ها در محیط های مختلف استفاده می‌کنند. مهم ترین کاربردهای رزین عبارت است از:

  1. ساخت انواع جواهر
  2. تولید مصالح کامپوزیتی
  3. درزگیری انواع سطوح
  4. چسب
  5. عایق الکتریکی
  6. تولید اکسسوری خانگی
  7. افزودن مقاومت به سنگ
  8. رنگ کاری
  9. افزایش درخشندگی و جلادهی

خرید اپوکسی رزینی

خرید اپوکسی رزینی

برای خرید انواع اپوکسی مایع می‌توانید وارد سایت نانو بتن آیریک شوید. این شرکت تمام آنچه برای تولید محصولات رزینی نیاز دارید، فراهم کرده است.

انواع اپوکسی

انواع اپوکسی

اپوکسی در انواع مختلفی تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرد. آشنایی با این محصولات، ویژگی آنان و همچنین کاربردشان، باعث می‌شود راحت تر بتوانید مدل مورد نیاز خود را پیدا کنید. در این بخش قصد داریم به معرفی مهم ترین نمونه های آن بپردازیم:

  • رزین های اپوکسی در مصنوعات چوبی

رزین های اپوکسی در مصنوعات چوبی

در حال حاضر یکی از جذاب ترین انواع اپوکسی ها، مدل های مورد استفاده در ساخت مصنوعات چوبی محسوب می‌شوند. تولید محصولات چوبی مثل میز، مجسمه، دکوری چوبی و حتی شلف با رزین جذابیت بسیار زیادی را به محیط می‌بخشد. این تنها یک نمونه از انواع این کفپوش ها محسوب می‌شود.

  • اپوکسی اصلی ترین ماده ساخت زیورآلات لاکچری

اپوکسی اصلی ترین ماده ساخت زیورآلات لاکچری

تولید انواع زیورآلات با رزین توانسته جلوه زیبایی را برای خانم ها به همراه داشته باشد. انواع گوشواره، انگشتر و دستبندهای رزینی در فروشگاه ها عرضه می‌شوند. حتی شما می‌توانید این محصولات را در خانه هم به صورت شخصی تولید کنید و منبع درآمد عالی از منزل داشته باشید.

  • افزایش دوام محصولات فلزی با رزین های اپوکسی

افزایش دوام محصولات فلزی با رزین های اپوکسی

رنگ کردن محصولات فلزی با رزین ها باعث بالاتر رفتن میزان دوام آن ها می‌شود. چون اجازه‌ی زنگ زدن و آسیب دیدن سطوح فلزی را نمی‌دهد. این مدل از رزین های پلیمری فقط برای رنگ آمیزی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • رزین مورد استفاده در تولید قطعات

رزین مورد استفاده در تولید قطعات

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید رزین ها را در تولید قطعات خودروها و حتی هواپیما هم بکار می‌برند. رزین ها آنقدر استحکام بالایی دارند که می‌توانند مهم ترین قطعات مورد استفاده در تولید هواپیما را به هم وصل کنند.

پرکاربردترین نوع کفپوش اپوکسی

پرکاربردترین نوع کفپوش اپوکسی

در هر محیط بیرونی و داخلی، امنیت کف و زیبایی آن دو رکن مهم محسوب می‌شوند. این مدل از کفپوش ها می‌توانند هم برای سطوح بیرون از منزل مثل پارکینگ مورد استفاده قرار گیرند. هم در کف آشپزخانه، اتاق خواب و سالن پذیرایی قابل نصب و استفاده هستند. موارد مصرف به اینجا ختم نمی‌شود! چون این محصولات را حتی برای تعمیر کردن انواع قطعات هم بکار می‌برند.

قیمت اپوکسی(بشکه ای-کیلویی)

قیمت اپوکسی(بشکه ای-کیلویی)

هنگام خرید انواع اپوکسی، باید قیمت این محصولات را مد نظر قرار داد. قیمت این نوع کفپوش به صورت کیلویی برای خرید تک و به شکل بشکه ای برای کارخانجات و هدف کلی تعیین می‌گردد. میزان خالص بودن و مرغوبیت این محصولات تاثیر زیادی بر قیمت دارد. هر چه خالص تر باشند، قیمت خرید آن ها بالاتر است. خرید از شرکت های تولید کننده محصولات رزین می‌تواند در کاهش هزینه ها به شما کمک کند. چون در این شیوه خرید، واسطه ها حذف می‌شوند.

فروش انواع اپوکسی کف در تهران

فروش انواع اپوکسی کف در تهران

مراکز زیادی در سطح تهران و شهرستان های این استان به فروش محصولات رزین می‌پردازند. اما شما به عنوان خریدار باید مراقب باشید!!! چون عوامل زیادی در کیفیت این محصولات اثرگذار هستند. پس باید از متخصصان و افراد دارای تجربه در زمینه نصب کمک بگیرید.

پرایمر مایع اپوکسی

مایع اپوکسی

این ماده که به صورت بی رنگ به فروش می‌رسد، می‌تواند خاصیت زیادی را به اپوکسی منتقل کند. از مهم ترین خاصیت های پرایمر مایع می‌توان به چسبناک بودن آن، مقاومت بالا، نفوذ ناپذیری و ضد ضربه بودن اشاره کرد.

رنگ اپوکسی

رنگ اپوکسی

این نوع رنگ، در بین مستحکم ترین رنگ های بدون بو و حلال قرار می‌گیرد. این رنگ طبق سلیقه شما می‌تواند انتخاب شود. رنگ اپوکسی برای محیط های مختلفی کاربرد دارد. چون می‌تواند در برابر سایش از خود مقاومت کافی نشان دهد.

مزایا و معایب کفپوش اپوکسی

مزایا و معایب کفپوش اپوکسی

این کفپوش مزیت های بسیار زیادی دارد. در ادامه به معرفی برخی از مزیت های کفپوش ها می‌پردازیم:

زود تمیز می‌شوند! اگر نگران تمیز کردن کف منزل خود هستید، خرید و نصب کفپوش های اپوکسی را به شما توصیه می‌کنیم. چون این محصولات سطح صاف دارند. بنابراین تمیز کردنشان کار بسیار آسانی است. ضد حرارت هستند! این مدل کفپوش ها به هیچ وجه بر اساس افزایش حرارت، آسیب نمی‌بینند. عایق الکتریسیته هستند!

جریان برق را از خود عبور نمی‌دهند. به همین دلیل می‌توانند برای افزایش امنیت در کف ساختمان ها مورد استفاده قرار گیرند. تنوع زیادی دارند!

انواع طرح و رنگ ها را می‌توان در نصب این کفپوش بکار برد. بنابراین هر کس می‌تواند طبق سلیقه خود کفپوش مورد نظر خود را انتخاب کند.

بادوام هستند. کفپوش های ساخته شده می‌توانند تا چندین سال بدون آسیب، سالم بمانند. اما معایب این کفپوش به طولانی شدن زمان نصب و همچنین لیز شدن سطح محدود می‌شوند.جهت کسب اطلاعات بیشتر با شرکت نانو بتن آیریک تماس بگیرید.

اپوکسی چیست؟

اپوکسی چیست؟

کفپوش رزین دوجزئی یا کفپوش بدون درز، از ترکیب شدن مقدار معینی هاردنر به همراه رنگ دانه های مختلف به وجود می‌آید. کفپوش‌های رزین دوجزئی، از کیفیت و تنوع بالایی برخوردار هستند و پس از اجرا شدن تا سالیان طولانی نیاز به بازسازی دوباره ندارند.

از این کفپوش‌ها می‌توان بر روی تمامی سطح‌های موزاییکی، سیمانی و سنگی استفاده کرد؛ اما باید در نظر داشته باشید که برای به دست آوردن بالاترین کیفیت، باید قبل از اجرا کردن کفپوش رزین دوجزئی بر روی سطح مورد نظر، تمامی سطح مورد نظر را یکدست و صاف کنید. از کفپوش‌های رزین دوجزئی در موارد بسیار زیادی مانند کارخانه های لبنیات، کارخانه های تولید خودرو، صنایع غذایی و نظامی، صنایع شیمیایی، بیمارستان ها، داروسازی، کشتارگاه ها، سرد خانه و غیره استفاده می‌شود.

انواع اپوکسی

انواع اپوکسی

کفپوش رزین دوجزئی (اپوکسی) انواع متفاوتی دارد که در صنایع مختلفی از آن‌ها استفاده می‌شود. به طور کلی انواع کفپوش‌ها را می‌توان به سه دسته کفپوش ترافیکی، کفپوش آنتی استاتیک و کفپوش ضد اسید تقسیم بندی کرد.

کفپوش ترافیکی، انواع و ضخامت‌های متفاوتی دارد و بر اساس میزان رفت و آمد قابل تغییر می‌باشد. رزین دوجزئی‌های آنتی استاتیک، معمولا بر روی شبکه های‌مسی اجرا می‌شود و باعث بالا بردن میزان رسانا می‌گردد. این کفپوش‌ها، در مونتاژ قطعات الکترونیک و در سالن‌های تولید در محل‌های سرور کارایی بالایی دارند. رزین دوجزئی ضد اسید نیز با خواص ضد اسیدی بالایی که دارد، معمولا در آزمایشگاه‌ها و کارخانجات تولید باطری و سایر کارخانجات دیگر استفاده می‌شوند. در ادامه مطلب به معرفی برخی از نمونه هایی که در تولید آن ها از رزین دوجزئی استفاده می‌شود، خواهیم پرداخت.

رزین اپوکسی در مصنوعات چوبی

رزین اپوکسی در مصنوعات چوبی

امروزه استفاده از رزین دوجزئی در مصنوعات چوبی رواج چشمگیری داشته است. رزین اپوکسی به دلیل چسبندگی زیاد، مقاومت شیمیایی و مکانیکی بالا، تنوع رنگی بالا، ضد حریق بودن، نارسانا بودن و موارد بسیار زیاد دیگری که دارد، برای استفاده در مصنوعات چوبی مناسب می‌باشد.

رزین اپوکسی در ساخت زیورآلات

از رزین دوجزئی برای ساخت زیور آلات مختلف استفاده می‌شود. زیور آلات ساخته شده با رزین زیبایی خاص و منحصر به فردی دارند. رزین اپوکسی بسیار شفاف است، به همین دلیل یک گزینه عالی برای ساخت انواع زیور آلات محسوب می‌شود.

قیمت اپوکسی

قیمت اپوکسی

قیمت هر متر مربع کفپوش رزین دوجزئی به دلیل وارداتی بودن را توجه به شرایط بازار و نوسانات آن می‌سنجند. برای اطلاع یافتن از قیمت روز کفپوش های رزین دوجزئی می‌توانید از سایت دیدن کنید و با کارشناسان ما مشورت نمایید.

کاربرد رزین اپوکسی

از رزین رزین دوجزئی برای ساخت زیورآلات مختلف، انواع اشیاء تزئینی، انواع کارهای هنری دیگر و کفپوش‌های صنعتی استفاده می‌شود. همچنین به دلیل خاصیت چسبندگی بالایی که رزین دوجزئی دارد، می‌توان از آن برای تعمیرات نیز استفاده کرد.

خرید اپوکسی رزین

خرید رزین دوجزئی به صورت عمده و یا به صورت کیلویی به صرفه تر و اقتصادی تر می‌باشد. شما می‌توانید برای خرید رزین به صورت جزئی و یا عمده از طریق سایت اقدام نمایید.

پر کاربرد ترین کفپوش اپوکسی

پر کاربرد ترین کفپوش اپوکسی

کفپوش رزین دوجزئی انواع مختلفی دارد و موارد استفاده از آن‌ها در مکان‌های مختلف متفاوت می‌باشد. از انواع کفپوش های رزین دوجزئی می‌توان به کفپوش‌های صنعتی، کفپوش‌های بیمارستان، کفپوش‌های ضد الکتریسیته، کفپوش‌های ضد ضربه، کفپوش‌های ورزشی، کفپوش های ضد اسید و انواع دیگر کفپوش‌ها اشاره کرد.

پرایمر مایع اپوکسی

پرایمر مایع رزین دوجزئی، یک مایع شفاف دو قسمته می‌باشد که مواد جامد بالا و ویسکوزیته پایینی دارد و به دلیل چسبندگی بالایی که دارد، برای انواع کفپوش‌ها مناسب می‌باشد. پرایمر رزین دوجزئی، قدرت نفوذ بالایی داشته و در برابر مواد شیمیایی و نفوذ آب مقاوم است.

رنگ اپوکسی

از رنگ رزین دوجزئی می‌توان در برابر عوامل جوی مختلف مانند اصطکاک، سایش، خوردگی و عوامل شیمیایی که نیاز به مقاومت بالایی دارند، به عنوان یک پوشش محافظتی استفاده کرد.

مزایا و معایب کفپوش اپوکسی

اجرا کردن کفپوش رزین دوجزئی بر روی سطوح مختلف دارای مزایا و معایبی می‌باشد که در ادامه آن ها را توضیح خواهیم داد.

مزایا اپوکسی

1_ ظاهر رزین دوجزئی

ظاهر کفپوش رزین دوجزئی، بسیار زیبا و شفاف است و به خاطر داشتن سطحی صاف و صیقلی، نگهداری و تمیز کردن این کفپوش‌ها راحت می‌باشد.

2_ارزان بودن کفپوش رزین دوجزئی

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کفپوش‌های رزین دوجزئی، قیمت مناسب آن‌ها می‌باشد. این کفپوش در مقایسه با دیگر کفپوش‌های صنعتی، از قیمت مناسب تری برخوردار هستند. از آن جایی که به راحتی می‌توان این کفپوش را بر روی بتن یا هر سطح دیگری اجرا کرد، هزینه پایین تری دارد.

3_ مقاومت بالای رزین دوجزئی

کفپوش‌های رزین دوجزئی در برابر مواد مختلف مانند نفت، بنزین، مواد شوینده و سایر مواد دیگر مقاوم هستند و از دوام بالایی برخوردار می‌باشند. از این کفپوش‌ها به دلیل مقاومت سایشی بالایی که دارند، در مکان‌های پر رفت و آمد مانند کف واگن‌های قطار، پارکینگ، انبار و موارد دیگر استفاده می‌شود.

 4_ در برابر جریان الکتریسیته عایق می‌باشند. همچنین این کفپوش‌ها، ضد آب بوده و در برابر گرما نیز، عایق هستند.

5_ انجام کفپوش رزین دوجزئی بر روی بتن میزان کشش، خمش و مقاومت فشاری را به حداقل می‌رساند. به همین دلیل از این کفپوش‌ها برای ترک‌های بتن و آماده سازی آن برای نصب شدن بولت‌های تحت فشار استفاده می‌شود.

6_ دوام بسیار بالای کفپوش رزین دوجزئی

7- کفپوش‌های رزین دوجزئی علاوه بر قیمت مناسبی که دارند از دوام و عمر طولانی تری نسبت به انواع کفپوش‌های مشابه برخوردار هستند.

معایب

معایب اپوکسی

1_ لغزنده بودن

 کفپوش‌های روغنی رزین دوجزئی، در تماس با مواد مختلف اصطکاک کمی دارند و همین امر باعث لغزنده بودن آن‌ها می‌شود. به خصوص در زمانی که این کفپوش‌های روغنی خیس باشند، در این حالت شرایط بسیار خطرناک شده و احتمال لغزندگی چندین برابر می‌شود. به دلیل لغزنده بودن این کفپوش‌ها، استفاده از آن ها در مکان هایی که نشر آب دارد، مناسب نیست.

2_سخت بودن تعویض کفپوش

بعد از نصب کفپوش‌های رزین دوجزئی، تعویض و یا تغییر رنگ آن‌ها کاری دشوار است. به علاوه برای تعمیر آن‌ها باید قسمتی از کفپوش را جدا کرد که این امر کاری بسیار سخت و پر هزینه می‌باشد.

3_ بودار بودن کفپوش

کفپوش‌های رزین دوجزئی در حالت مرطوب، دارای بویی آزار دهنده و نامطبوع هستند. به خصوص در رزین دوجزئی‌های تیره در مقایسه با رزین دوجزئی های روشن، بعد از نصب باعث پیچیدن بوی آمونیاک در فضا می‌شود.

فروش انواع اپوکسی در تهران

در تهران انواع کفپوش‌های رزین دوجزئی با کیفیت و شفاف با قیمتی نازل و مناسب به فروش می‌رسد که برای خرید آن به صورت جزئی و کلی می‌توانید از طریق سایت نانو بتن آیریک اقدام کنید.

رزین قالب گیری اپوکسی چیست؟

رزین قالب گیری اپوکسی چیست؟

رزین قالب گیری (Epoxy Casting Resin) یک نوع رزین است که به طور خاص برای صنعت قالب گیری و تولید قطعات دقیق و شفاف استفاده می‌شود. این نوع رزین، با ترکیب دقیق رزین با ماده سخت کننده (هاردنر) و افزودنی های مختلف، ایجاد می‌شود.

مشخصات و ویژگی‌های رزین قالب گیری رزین عبارتند از:

  • شفافیت: رزین قالب گیری رزین معمولاً دارای خاصیت شفافیت و بی رنگی است که امکان دیدن جزئیات داخل قالب را فراهم می‌کند.
  • مقاومت مکانیکی: این نوع رزین دارای خواص مکانیکی بالا است و قطعات ساخته شده با آن مقاومت بالا در برابر فشار، ضربه و خمش را ارائه می‌دهند.
  • پایداری حرارتی: رزین قالب گیری رزین دوجزئی می‌تواند دماهای بالا را تحمل کند و مقاومت حرارتی خوبی داشته باشد.
  • عدم انقباض: این نوع رزین تمایل کمی به انقباض دارد، به این معنی که در فرآیند تصلب، حجم کمتری را تغییر می‌دهد و باعث حفظ جزئیات دقیق قالب می‌شود.

از رزین قالب گیری رزین برای تولید مدل ها، قالب‌های صنعتی، قطعات الکترونیکی، تزئینات و طراحی های هنری، جواهر سازی و موارد دیگر است.

رزین قالب گیری اپوکسی چیست؟

رزین قالب گیری یک نوع رزین دو جزئی است که برای تولید قالب‌های صنعتی و قطعات پلاستیکی با دقت و جزئیات بالا استفاده می‌شود. این رزین‌ها معمولاً از دو ماده پایه تشکیل شده اند: رزین و هاردنر (کاتالیست). وقتی این دو ماده با هم ترکیب می‌شوند، واکنش پلیمریزاسیون رخ می‌دهد و رزین محلول در هاردنر تبدیل به یک جامد سخت و مقاوم می‌شود.

رزین قالب گیری به دلیل خواص فیزیکی و مکانیکی برجسته اش، از جمله مقاومت بالا در برابر حرارت، سختی، استحکام بالا و قابلیت تولید جزئیات دقیق، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از کاربردهای رزین قالب گیری عبارتند از:

  1. قالب گیری صنعتی: اپوکسی های قالب گیری برای تولید قالب ها و قطعات صنعتی در صنایع مختلف مانند خودروسازی، هوافضا، الکترونیک، ماشین سازی و صنایع پلاستیکی استفاده می‌شوند. این قالب‌ها می‌توانند دقت بالا و جزئیات پیچیده را فراهم کنند.
  2. صنایع الکترونیک: رزین قالب گیری اپوکسی برای تولید مدارهای الکترونیکی، قطعات دونفره و برد های مدارچاپی استفاده می‌شود. این رزین ها معمولاً خواص الکتریکی عالی، مقاومت در برابر حرارت و مقاومت مکانیکی بالا را ارائه می‌دهند.

خرید مدل های مختلف چسب اپوکسی

خرید مدل های مختلف چسب اپوکسی

چسب اپوکسی یک نوع چسب دو جزئی است که از ترکیب رزین اپوکسی و هاردنر (کاتالیست) تشکیل شده است. این چسب ها برای اتصال دائمی و قوی بین سطوح مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. در زیر، مدل های مختلف چسب اپوکسی را بررسی می‌کنیم:

  • چسب اپوکسی عمومی: این نوع چسب اپوکسی برای اتصال عمومی سطوح مختلف مانند فلز، چوب، پلاستیک، سرامیک و غیره استفاده می‌شود. این چسب دارای خواص مکانیکی قوی و مقاومت بالا در برابر حرارت و شیمیایی است.
  • چسب اپوکسی مخصوص فلزات: این نوع چسب اپوکسی برای اتصال قطعات فلزی با هم یا به سطوح غیرفلزی مانند چوب، سرامیک و پلاستیک استفاده می‌شود. این چسب‌ها معمولاً دارای مقاومت بالا در برابر لغزش و خستگی هستند.
  • انواع چسب اپوکسی مخصوص پلاستیک: در مقابل این نوع چسب اپوکسی برای اتصال قطعات پلاستیکی به هم یا به سطوح دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این چسب‌ها دارای خواص چسبندگی بالا و مقاومت در برابر تغییرات حرارتی می‌باشند.
  • چسب اپوکسی مخصوص چوب: چسب اپوکسی برای چوب جهت اتصال قطعات چوبی به هم یا به سطوح دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این چسب‌ها دارای خواص چسبندگی قوی، مقاومت در برابر رطوبت و استحکام مکانیکی بالا در استفاده های متداول هستند.

رزین اپوکسی

Green and White Modern Flooring Tiling Facebook Post

اپوکسی نوعی رزین است که از دو ماده رزین و هاردنر یا سخت کننده یا فعال ساز، تشکیل می‌شود. بهترین هاردنری که برای تولید چسب های رزین از آنها استفاده می‌شود، هاردنر دی اتیل تری آمین یا هاردنر تتا است. البته این که چه میزان حرارت و زمانی برای پخت این نوع رزین با هاردنر تتا لازم است، به نوع رزین بستگی خواهد داشت.

از دیگر مزایای استفاده از هاردنر تتا، کامپوزیت تشکیل شده از رزین اپوکسی است و این نوع هاردنر تا درجه حرارت 100 سلسیوس هم، تغییری نخواهد کرد. به طور کلی می‌توان از این نوع رزین ها در ساخت و سازهای مختلف استفاده کرد.

رزین اپوکسی با ترکیبی از خصوصیات برجسته، قابلیت ‌های متنوع و کاربرد های گسترده‌ ای که دارد، به یک ابزار قدرتمند در دست سازندگان و هنرمندان تبدیل شده است. اطلاعات کامل و دقیق در مورد این ماده می‌تواند به مخاطبان در انتخاب بهتر و استفاده مؤثر از آن کمک کند.

ساختار و ویژگی‌ ها

رزین اپوکسی از دو مؤلفه اصلی تشکیل شده است، رزین اپوکسی و عامل تصلب (هاردنر) این دو مؤلفه در هنگام ترکیب، واکنش شیمیایی ایجاد می‌کنند که منجر به تشکیل یک ساختار سخت و مقاوم می‌شود.

خصوصیات

رزین اپوکسی دارای مقاومت بسیار بالا در برابر ضربه، شکستگی، حرارت، محیط ‌های شیمیایی و خوردگی است. همچنین، اپوکسی به خوبی می‌تواند به عنوان چسب، روکش و پوشش استفاده شود.

رزین پلی‌استر به عبارت دیگر رزین اپوکسی به خوبی به انواع سطوح چسبیده و به آن‌ ها اتصال محکمی ایجاد می‌کند. این ویژگی آن را برای استفاده به عنوان چسب و پوشش مناسب می‌سازد.

کاربرد ها

از رزین اپوکسی برای تعمیرات ساختمانی، انواع کار های هنری و صنعتی، صنایع خودروسازی، تولید اشیا مجسمه‌ سازی، ایجاد انواع سطوح مقاوم در برابر ضربه و حرارت، تولید قطعات الکترونیکی و… استفاده می‌شود.

رزین پلی‌استر (Polyester Resin)

رزین پلی‌استر

 ساختار و ویژگی ‌ها

رزین پلی ‌استر به عنوان یک ماده پلیمری از ترکیب استرهای حاصل از اسید ها و الکل‌ ها تشکیل شده است. در هنگام تصلب، واکنشی تحت نام پلیمریزاسیون اتفاق می‌افتد که رزین را سفت و سخت می‌کند.

خصوصیات

رزین پلی‌ استر دارای خصوصیاتی مانند سبکی، قابلیت تغییر شکل پذیری، ویژگی‌ های الکتریکی خوب و… است. با اضافه کردن مواد افزودنی می‌‌توان مقاومت مکانیکی و خصوصیات دیگر را بهبود بخشید.

کاربرد ها

از رزین پلی‌استر در تولید قطعات خودرو، تولید محصولات مصنوعی مانند محصولات شکل‌دهی به وسیله‌ ی ریخته‌گری، تولید قطعات تزئینی، و تولید مواد شفاف مانند فایبرگلاس استفاده می‌شود.

در نتیجه، تفاوت‌ های اصلی بین رزین‌ های اپوکسی و پلی‌استر در ساختار شیمیایی، خصوصیات مکانیکی و کاربرد های آن‌ ها واضح است. هرکدام از این رزین‌ ها دارای مزایا و محدودیت‌ های خود هستند و باید با توجه به نیاز های مصرف‌کننده، مورد استفاده قرار گیرند.

خواص ویژه رزین اپوکسی 

خواص ویژه رزین اپوکسی 

تمامی رزین های تولید شده و مورد استفاده برای ساخت و ساز، از خواص ویژه ای برخوردارند. خواصی همچون:

  1. عمر مفید و سرعت تعمیر بالا
  2. مقاومت در برابر مواد شیمیایی
  3. حجم کم و وزن سبک
  4. مقاومت بالا در برابر رطوبت و آب
  5. قابلیت پر کنندگی بالا
  6. مقاومت بالا در برابر جذب تنش های حرارتی و مکانیکی
  7. میزان چسبندگی بسیار خوب به مواد و سازگاری آن با انواع الیاف و سیستم FRP
  8. میزان مقاومت بالا در برابر ضربه و سایش

کاربردهای خاص رنگ اپوکسی 

کاربردهای خاص رنگ اپوکسی 

این نوع رنگ که به صورت کامل تر به عنوان پولی پوکساید هم شناخته می‌شود، ماده ای با واکنش شیمیایی است. رنگ های را می‌توان در موارد متنوع و گسترده ای مورد استفاده قرار داد. از جمله کاربردهای خاص این نوع رنگ ها، استفاده در کفپوش، اف ار پی، چسب و اپوکسی گرانیتی است. نمونه رنگ هایی که در کف از آنها استفاده می‌شود، دارای کاربردهای مختلفی هستند و در سطوح گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله کاربرد این نوع رنگ های کف، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده کردن از این نوع رنگ ها برای سطوحی که بسیار در معرض مواد شیمیایی و مواد اسیدی قرار دارند.
  • استفاده از این نوع رنگ ها به عنوان پوششی برای سطوح صنعتی که در معرض ضربه، سایش و فشار قرار دارند.
  • استفاده از رنگ های کف برای مکان هایی که مواد غذایی در آنجا تولید می‌شود.
  • استفاده از رنگ اپوکسی برای محافظت نمودن از بتن، فولاد و… که در معرض حمله های شیمیایی و مکانیکی قرار دارند.
  • استفاده از این نوع رنگ ها به عنوان یک لایه محافظ در کف سازه
  • استفاده در مکان هایی همچون پالایشگاه ها، نیروگاه ها و… که از حساسیت بالایی برخوردار است.
  • استفاده از این نمونه رنگ ها در انبارهای ذخیره و کارگاه ها
  • استفاده در سالن های صنعتی و ساختمان های صنعتی به منظور رعایت ایمنی ساختمان و حفظ زیبایی بیشتر آن

در کل از رنگ های اپوکسی می‌توان در مکان های مختلفی استفاده نمود. در این میان مکان های خاصی همچون سرویس حمام، سونا، اتاق های استخر، کف گاراژها و… را نیز، می‌توان با این نوع رنگ ها عایق نمود. پس در واقع رنگ های متنوع و مختلفی که تولید می‌شوند و در سازه های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند، بیشتر از نوع رنگ های اپوکسی هستند.

تفاوت رزین اپوکسی و رزین پلی استر

رزین‌ های اپوکسی و رزین‌ های پلی ‌استر دو نوع از رزین ‌های مصنوعی هستند که در بسیاری از صنایع، از جمله ساخت و ساز، صنایع خودروسازی، هنر های دستی و… استفاده می‌‌شوند. این دو نوع رزین دارای ترکیبات و ویژگی ‌های مختلفی هستند که در زیر به مقایسه تفاوت ‌های آن ‌ها می‌‌پردازیم.

کاربرد عایق بودن اپوکسی

کاربرد عایق بودن اپوکسی

  • عایق حرارتی

اپوکسی به دلیل دارا بودن خصوصیات عایق حرارتی، می‌تواند به عنوان لایه عایق در قطعات و سطوحی که با دماهای بالا روبرو هستند، استفاده شود. این کاربرد مخصوصاً در صنایع خودروسازی، هواپیمایی، انرژی و… دیده می‌شود.

  • عایق الکتریکی

رزین اپوکسی به دلیل خواص الکتریکی خوب خود، می‌تواند به عنوان یک لایه عایق بر روی اجزای الکترونیکی مورد استفاده قرار گیرد. این عایق ‌بودن باعث جلوگیری از انتقال الکتریسیته و جریان الکتریکی ناخواسته می‌شود.

  • عایق شیمیایی

اپوکسی به دلیل مقاومت خود در برابر مواد شیمیایی، می‌تواند به عنوان یک لایه عایق در برابر تأثیرات آلودگی ‌ها و مواد آب‌ رسان مورد استفاده قرار گیرد.

  • عایق در برابر رطوبت

اپوکسی به دلیل خصوصیت ضد رطوبت خود می‌تواند به عنوان عایق در برابر نفوذ رطوبت به سطح ‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این ویژگی به ویژه در صنایع ساختمانی، در ایجاد پوشش‌ های ضد رطوبت مفید است.

  • کاربرد های پوششی

رزین اپوکسی می‌‌تواند به عنوان پوششی بر روی سطوح بتنی، فلزی و چوبی استفاده شود تا از آنها در برابر تأثیرات محیطی مختلف محافظت کند.

شرایط لازم برای اجرای کفپوش های اپوکسی

شرایط لازم برای اجرای کفپوش های اپوکسی 

برای این که بتوان بعد از اجرای کفپوش های اپوکسی با هیچ گونه مشکلی مواجه نشد، لازم است در زمان اجرا، برخی نکات مهم را مد نظر قرار داد. از جمله:

  • دمای محیط و بستر اجرای کفپوش باید بین 10 الی 50 درجه سانتی گراد باشد.
  • بستر زیرین کفپوش باید خشک و تمیز بوده و از هر نوع پوشش دیگری غیر از روغن، درزگیر، گریس و دیگر مواد آلوده، عاری باشد.
  • باید بخش های سست روی سطح اجرای کفپوش از بین رود.
  • برای اجرای اپوکسی بر روی بتنی که به تازگی ایجاد شده است، باید حداقل 28 روز منتظر ماند؛ تا بتن کامل خشک شود.
  • باید حتما هر نوع مواد شیمیایی و روغن را از روی سطح اجرای کفپوش چاک و تمیز کرد.

پرکاربردترین کفپوش اپوکسی 

پرکاربردترین کفپوش اپوکسی

از میان انواع کفپوش هایی که پرکاربرد و محبوب هستند، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

کفپوش های ساختمانی

این نمونه از کفپوش ها نقش مهمی در رعایت استانداردهای لازم برای ایجاد یک کفپوش باکیفیت در مکان های عمومی همچون بیمارستان ها، منازل و … ایفا می‌کنند. کفپوش های ساختمان از نظر مقاومت در برابر سایش، خوردگی، پارگی و … بسیار عالی هستند. همچنین در رنگ ها و اشکال مختلفی تولید شده و قابلیت اجرا دارند.

کفپوش های سه بعدی

این نمونه از کفپوش های اپوکسی از جذابیت فوق العاده ای برخوردارند و بدون محدودیت در طرح و عکسی که مشتری سفارش می‌دهد، قابلیت اجرا دارند. بهتر است بدانید که کفپوش های سه بعدی، تنها یک تصویر چاپ شده نیستند، بلکه با استفاده از انواع رزین ها، به تصویر عمق بخشیده می‌شود و در برابر آسیب دیدگی بسیار مقاوم است.

کفپوش های اپوکسی تزئینی

می‌توان از این نوع کفپوش ها در محیط های تجاری استفاده کرد و به آن جذابیت و زیبایی خاصی بخشید. کفپوش های تزئینی هم ساده و هم طرح دار هستند و قابلیت طراحی به صورت طرح سنگ (گرانیت، مرمر و …) و طرح ابر و باد را دارند.

تکنیک ها و نکات مهم برای استفاده از رزین اپوکسی

تکنیک ها و نکات مهم برای استفاده از رزین اپوکسی

رزین اپوکسی یکی از موادی است که در زمینه‌ های مختلفی از جمله ساخت لوازم آشپزخانه، طراحی هنری، صنعت و ساختمان‌ سازی استفاده می‌‌شود. با ویژگی‌ هایی همچون مقاومت در برابر ضربه، حرارت و شفافیت، این ماده یک ابزار قدرتمند در دست سازندگان و هنرمندان تبدیل شده است. در این بخش از متن ، به شما تکنیک ها، نکات مهم و مراحل عملی برای استفاده بهینه از رزین اپوکسی را آموزش می‌‌دهیم.

  •  آماده‌ سازی محیط

قبل از هر چیز، محیط کاری و سطوحی که قرار است از رزین استفاده شود، باید به دقت تمیز شوند. هر گونه گرد و غبار یا روغن و چربی باید از بین برود و سطح باید صاف و خشک باشد.

  • انتخاب مواد و آماده‌ سازی قالب

انتخاب مواد و آماده‌ سازی قالب

قالبی که برای ریختن رزین استفاده می‌‌شود باید از جنس مناسبی باشد، معمولا از سیلیکون، پلاستیک یا فلز استفاده می‌شود. همچنین، اگر قصد استفاده از رنگ یا پرزنت دارید، آن ها را نیز آماده کنید.

  •  مخلوط کردن رزین

رزین اپوکسی معمولا از دو قسمت تشکیل شده است: رزین و سخت‌ کننده. نسبت مخلوط این دو باید به دقت محاسبه شود و آن ها را به یکدیگر مخلوط کنید تا مواد بهینه شوند.

  •  افزودن رنگ یا پرزنت

 افزودن رنگ یا پرزنت

در صورت تمایل، به مخلوط رزین و سخت‌ کننده می‌توانید رنگ یا پرزنت اضافه کنید تا به زیبایی و ظاهری جذاب برسد. اطمینان حاصل کنید که مواد اضافی مورد استفاده با رزین سازگاری دارند.

  •  ریختن رزین

مخلوط رزین را با دقت در قالب ریخته و به طور یکنواخت در آن توزیع کنید. برای حذف حباب‌ های هوا، از ابزارهایی مانند اجاق گاز استفاده کنید و مطمئن شوید که هیچ حبابی باقی نمانده است.

  •  خشک کردن

پس از ریختن، رزین باید در یک محیط با دمای مناسب و به مدت زمان مشخصی خشک شود. دما و زمان خشک کردن بستگی به نوع رزین و شرایط محیطی دارد.

  • پردازش نهایی

پردازش نهایی

بعد از خشک شدن، قطعه را از قالب خارج کنید و هر گونه بریدگی یا لبه‌های تیز را پردازش کنید. از ابزارهای مناسب برای این کار استفاده کنید.

  • تمیزکاری و براق کردن

در نهایت، قطعه نهایی را با دقت تمیز کرده و با استفاده از محلول های شفاف‌ کننده، سطح آن را براق کنید تا به زیبایی نهایی برسد.

ایده‌ ها و آثار هنری منحصر به فرد با استفاده از رزین اپوکسی

ایده‌ ها و آثار هنری منحصر به فرد با استفاده از رزین اپوکسی

رزین اپوکسی، یک ماده همه کاره است که به عنوان یک ابزار کاربردی در فعالیت های هنری مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. با ویژگی‌ هایی همچون شفافیت، مقاومت در برابر ضربه و حرارت، و قابلیت شکل‌ دهی، رزین اپوکسی امکانات بی شماری را برای خلق آثار هنری و اشیاء کاربردی فراهم می‌‌کند. در این بخش از متن ، به برخی از کارکرد های خلاقانه و کاربردی این ماده فوق العاده خواهیم پرداخت.

  •  آثار هنری شفاف

استفاده از رزین اپوکسی برای خلق آثار هنری شفاف و بی‌ نظیر، یکی از مهم ترین کاربرد های این ماده است. هنرمندان می‌‌توانند با ریختن رزین در قالب‌ های مختلف و اضافه کردن رنگ یا مواد دیگر، آثاری با اثرات نور پردازی جذاب و متفاوت ایجاد کنند.

  •  لوازم آشپزخانه و دکوراسیون داخلی

 لوازم آشپزخانه و دکوراسیون داخلی

از جمله کاربرد های محبوب رزین اپوکسی، ساخت لوازم آشپزخانه مانند میز، صندلی، و کابینت با سطوح شفاف و براق است. همچنین، می‌‌توان از رزین برای ساخت اشیاء دکوراتیو داخلی مانند میزهای کنار تخت خواب، شمعدان ها، و حتی آبنماها استفاده کرد.

  •  جواهرات و آویزهای هنری

رزین اپوکسی می‌‌تواند به عنوان یک ماده اصلی برای ساخت جواهرات و آویزهای هنری استفاده شود. از طریق ریختن رزین در قالب‌ های مختلف و اضافه کردن اشیاء میناکاری، گل‌ های خشک، یا حتی قطعات فلزی، می‌‌توان آثاری بسیار زیبا و منحصر به فرد ایجاد کرد.

  •  پوشش زمین های هنری

 پوشش زمین های هنری

در صنایع هنری مانند پرده‌ های رزینی، می‌‌توان از رزین اپوکسی به عنوان یک پوشش شفاف و مقاوم برای زمینه‌های نقاشی و رنگ روغن استفاده کرد. این کاربرد، باعث می‌‌شود که رنگ‌ ها برجسته‌ تر و جذاب تر نمایش داده شوند و از لحاظ حفاظتی نیز مؤثر باشد.

  •  محصولات چوبی و رزینی

ترکیب رزین اپوکسی با چوب، می‌‌تواند به ساخت محصولات چوبی مانند میز، صندلی، و قفسه‌ ها کمک کند. این ترکیب به آثار چوبی بیشتری استحکام و زیبایی می‌‌بخشد و قابلیت‌ های مختلفی در طراحی و ایجاد اشیاء دارد.

  • آثار هنری روی میزهای رزینی

آثار هنری روی میزهای رزینی

میزهای رزینی با طراحی‌ های فانتزی و اثرات شفاف، از جمله محبوب ترین آثار هنری هستند. از طریق ریختن رزین در قالب‌ های مختلف و افزودن جزئیاتی همچون رنگ، گل‌ های خشک، و چوب، می‌‌توان آثاری بسیار زیبا و منحصر به فرد ایجاد کرد.

رزین اپوکسی با تنوع وسیعی از کاربرد های خلاقانه، یک ابزار بی‌نظیر در دستان هنرمندان و طراحان است.

پاسخ دهیدآدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده است * نام شما