الیاف سنتتیک

الیاف سنتتیک چیست؟

الیاف سنتتیک چیست؟

الیاف سنتتیک یکی از انواع الیاف‌های مصنوعی است که در صنعت ساختمان‌سازی جایگزین میلگرد در ساخت بتن مسلح شده است. این الیاف یکی از بهترین الیاف‌های موجود در بازار بوده که در بتن به‌کاررفته و دارای خواص پلیمری است. جهت مشاهده الیاف پلی پروپیلن بتن و الیاف فلزی بتن و پلی یورتان کلیک کنید.

استفاده از الیاف سنتتیک سال‌های متمادی است که در سایر کشورها مورداستفاده بوده و در حال حاضر نیز وارد بازار ایران شده و توانسته جایگاه خود را در سازه‌های بتنی به دست بیاورد.

شاید برای شما هم این سؤال پیش بیاید که الیاف سنتتیک چگونه در سازه‌های بتنی به کار می‌رود و باعث مستحکم شدن آن می‌شود. الیاف بتن از نوع سنتتیک با ایجاد اتصال مونومرها به پلیمر، طی روندی به نام پلیمریزاسیون تولید شده و در ترکیب با بتن خواص مخصوصی برای آن ایجاد می‌کند.

مواد پلیمری که در صنایع مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد، از نظر کاربرد و  ویژگی‌های فیزیکی به چهار دسته  لاستیک، پلاستیک، الیاف و رزین تقسیم می‌شود. الیاف به‌خاطرداشتن درجه بالایی از کریستال خواص کششی بیشتری پیدا کرده و در افزایش استحکام بتن مؤثر است.

مزیت استفاده از الیاف سنتتیک در بتن به‌خاطر حالت کششی آن است که مانع از ترک خوردن بتن شده و دلیل محبوبیت آن نیز در ساختمان‌سازی همین مزیت است.

چنانچه می‌دانید بتن از سه ماده سنگ، سیمان و آب تشکیل شده است. استفاده از این نوع بتن در دوران جدید به‌خاطر عملکرد پایین در برابر فشار زیاد و شکننده بودن تقریباً کارایی خود را ازدست‌داده است.

در واقع کاربرد الیاف سنتتیک در مسلح‌سازی بتن برای پوشش دادن این معایب در بتن است. دست‌کاری خواص بتن با الیاف منجر به بهبود کارایی بتن شده و یکی از بهترین شیوه‌های توسعه فیزیکی این ماده است.

خواص الیاف سنتتیک چیست؟

خواص الیاف سنتتیک چیست؟

الیاف سنتتیک دارای خواص و مزیت‌های فراوانی است. از نظر تأثیرات مکانیکی این الیاف آن‌چنان با تغییر روبه‌رو نمی‌شود، اما از نظر شیمیایی بر بتن اثربخشی بالایی دارد. از جمله می‌توان به مقاوم بودن در برابر ضربات و فشار بالا، جلوگیری از سایش بتن، مقاومت کششی و تحمل بیشتر بتن اشاره کرد.

مهم‌ترین مزیت استفاده از الیاف سنتتیک در بتن مقاومت کششی است و دوبرابر میلگرد در برابر اسیدها و بازها استقامت دارد.

خواص الیاف سنتتیک را در هنگام بتن‌ریزی می‌توان مشاهده کرد. عمومأ در زمان بتن‌ریزی احتمال ترک‌خوردگی بتن بسیار بالاست. این الیاف مانع از ترک‌خوردگی بیشتر در بتن شده و جایگزین بسیار عالی برای آرماتور است. الیاف سنتتیک از نظر اقتصادی نیز مقرون‌به‌صرفه بوده و مقاومت کششی این نوع الیاف 650 مگاپاسکال یعنی دوبرابر میلگرد است. مهم‌ترین مزیت‌های الیاف سنتتیک عبارت‌اند از:

  1. ایستادگی بالا در برابر اسیدها و بازها
  2. پایداری بیشتر در برابر پوسیدگی
  3. پایداری و توانایی بالا در برابر اشعه ماورای بنفش
  4. قدرت اتصال قوی مکانیکی با بتن
  5. به‌وجودآوردن مقاومت چندجانبه در بتن
  6. مقاومت مناسب در برابر فشارهای حرارتی
  7. توانایی بیشتر پس از ایجاد ترک احتمالی در بتن
  8. جلوگیری از توسعه ترک در بتن
  9. جلوگیری از بیشتر شدن ترک‌های پلاستیک
  10. استقامت بالا در برابر ساییدگی و لایه‌لایه شدن بتن
  11. بهترین جایگزین برای آرماتور در بتن

قیمت الیاف پلیمری سنتتیک به عوامل مختلفی چون کیفیت و مواد اولیه آن بستگی دارد. چون کشش و مقاومت این الیاف در صنایع بتن‌سازی از اهمیت خاصی برخوردار است کیفیت آن در تعیین قیمت الیاف پلیمری سنتتیک تأثیر دارد.

انواع الیاف سنتتیک در بتن

انواع الیاف سنتتیک در بتن

الیاف سنتتیک و ساخت آن بر اساس تحقیقاتی در صنعت پتروشیمی و نساجی انجام شد و در صنعت بتن با فرمول پلیمرهای آلی مورداستفاده قرار گرفت. بهترین انواع الیاف سنتتیک در بتن عبارت‌اند از:

  • آکرلیک:

آکرلیک

این الیاف دارای 85 درصد کریلونیتریل است. این نوع الیاف در نساجی بکار رفته و به‌جای الیاف پنبه‌ای نسوز استفاده شده و دارای توان کششی بسیار بالا است.

  • آرامید:

آرامید

از نظر قیمت این نوع الیاف بسیار گران است. هرچند که از نظر کششی بسیار بالا بوده؛ اما قیمت آن مانع از کاربرد بیشتر در بتن‌سازی می‌شود.

  • کربن:

کربن

الیاف کربن یکی از محکم‌ترین مصالح ساختمانی است. این ماده استقامت بسیار بیشتری در مقابل حرارت داشته و برای ساخت قطعات ضد آتش و انفجار به کار می‌رود.

  • نایلون:

نایلون

این الیاف به مقدار پلیمر و شیوه ساخت آن بستگی دارد. دو مدل الیاف نایلونی 6 و 66 در بتن به کار می‌رود. این مدل‌ها دارای ویژگی‌هایی چون جذب، خاصیت لاستیکی و مقاومت در برابر حرارت است.

  • پلی‌استر:

پلی‌استر

یکی از الیاف سنتتیک مدل پلی‌استر است که در درون میکسر بتن در کارخانه یا کارگاه ریخته شده و در افزایش مقاومت و کشش بتن تأثیر دارد. پلی‌استر برای ممانعت از شکاف و ترک‌های ایجاد شده از آب‌گرفتگی به‌جای آرماتور به کار گرفته می‌شود.

  • پلی‌اتیلن:

پلی‌اتیلن

کاربرد الیاف سنتتیک در مسلح‌سازی بتن با پلی‌اتیلن بسیار دیده می‌شود و یک پلیمر هیدروکربنی است. الیاف پلی‌اتیلن برای اولین‌بار در شرکت ژاپنی صنایع پتروشیمی میتسویی ساخته شد. این الیاف به‌صورت رشته‌های قطعه‌ قطعه‌ شده با غلظت بالا در بتن‌سازی به کار می‌رود.

  • پلی‌پروپیلن:

پلی‌پروپیلن

این الیاف نیز مانند پلی‌اتیلن از پلیمر هیدروکربنی ساخته شده و برای جلوگیری از ایجاد شکاف در بتن به کار می‌رود. جذب آب توسط این الیاف اصلاً وجود نداشته و هنگام بتن‌سازی نیازی به آب اضافی نیست.

چگونگی ساخت و تفاوت الیاف‌های طبیعی و مصنوعی در چیست؟

چگونگی ساخت و تفاوت الیاف‌های طبیعی و مصنوعی در چیست؟

الیاف مصنوعی چگونه درست می شود؟ شاید شما نیز با چگونگی ساخت و تفاوت الیاف طبیعی و مصنوعی آن‌چنان آشنایی نداشته باشید. الیافی که در صنایع مختلف به کار می‌برید از نظر ساخت به دو گروه الیاف طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شود. الیاف طبیعی از طبیعت گرفته شده و هیچ تغییری در شکل و ماهیت آن داده نمی‌شود. در این الیاف هیچ مواد شیمیایی و غیرطبیعی به کار نمی‌رود. الیاف طبیعی شامل گیاهی، حیوانی و معدنی است. تفاوت الیاف طبیعی و مصنوعی از نظر کاربرد، استفاده  و ساخت آن است.

مهم‌ترین تفاوت الیاف طبیعی و مصنوعی در استحکام و دوام آن است. الیاف مصنوعی نسبت به طبیعی به علت فرایند تولید و استفاده از مواد پلیمری از دوام  بیشتری برخوردار است. اما مزیت الیاف طبیعی در ضد حساسیت بودن آن است؛ بنابراین از این نوع الیاف بیشتر در صنعت نساجی و تولید لباس و پارچه به کار می‌برند.

اگر از شما بپرسند که الیاف مصنوعی چگونه ساخته می‌شوند؟ پاسخ به این سؤال بسیار آسان است. الیاف مصنوعی دسته‌ای از الیاف مورداستفاده در نساجی است که به شیوه‌های خاصی به‌صورت غیرطبیعی ساخته می‌شود. در واقع این الیاف در طبیعت وجود نداشته؛ بلکه با ترکیب مواد با یکدیگر توسط بشر ساخته شده است.

اما همین الیاف مصنوعی ریشه طبیعی داشته و می‌توان به آکرلیک، پلی آمین یا نایلون اشاره کرد. الیاف مصنوعی از نظر ساخت به دو گروه تقسیم می‌شود که شامل الیاف بازیافته بوده و برای ساختن آن از مواد طبیعی نیز استفاده می‌شود. دومین گروه شامل الیاف ترکیبی یا کاملاً مصنوعی است که برای ساخت آن مواد شیمیایی بکار می‌رود.

در میان الیاف مصنوعی بهترین و پرمصرف‌ترین به الیاف پلیمری اختصاص دارد. از مهم‌ترین الیاف مصنوعی با ریشه مواد شیمیایی ریون، نایلون، پلی‌استر و الیاف سنتتیک است.

کاربرد پلاستیک بتنی و الیاف ماکروسنتتیکی

کاربرد پلاستیک بتنی و الیاف ماکروسنتتیکی

الیاف پلاستیکی بتن یک سری رشته‌های پلاستیک است که در اشکال مختلف بعد از ترکیب مواد بتن به شکل نامرتب بین آن پخش می‌شود. هدف از کاربرد این الیاف پلاستیکی در بتن بالابردن توان و استقامت بوده و در کف‌سازی، ساخت پل، تونل‌ها و ساختمان‌سازی به کار می‌رود.

الیاف ماکروسنتتیک بتن برای مسلح کردن بتن جهت بالابردن دوام و افزایش خاصیت مکانیکی برای جلوگیری از ترک‌خوردگی‌های بتن بکار می رود. مهم‌ترین اثرات و کاربرد الیاف ماکروسنتتیک بتن شامل افزایش مقاومت بتن، کاهش نفوذپذیری و بالابردن دوام بتن است.

برای خرید الیاف سنتتیک می‌توانید به شرکت‌ها و کارخانه‌های فروش و همچنین به مراکز فروش معتبر مراجعه کنید. در خرید این الیاف به کیفیت و مزایای آن باید دقت کرده و محصولاتی را خریداری کنید که در بتن‌سازی دارای بهترین کارایی باشد.

برای تهیه و تولید الیاف مصنوعی نیاز به دستگاه الیاف سنتتیک است. برای تبدیل مواد اولیه به محصولات مصنوعی نیازمند دستگاه‌هایی است که تمام فرایند تولید را به شکل مکانیزه انجام دهد. شرکت‌ها و کمپانی‌های سازنده الیاف مصنوعی مثل سنتتیک با ابداع تجهیزات و ماشین‌آلات جدید فرایند تولید الیاف مصنوعی و بازیافتی را تسریع کرده‌اند.

استفاده از الیاف طبیعی روزبه‌روز به دلیل گرانی مواد اولیه آن سخت‌تر شده است. از همین رو تولید الیاف مصنوعی با مواد شیمیایی جایگزین الیاف طبیعی شده است. یکی از این الیاف مصنوعی که در بتن‌سازی به کار می‌رود الیاف سنتتیک است.

الیاف سنتتیک بتن به‌صورت رشته‌های آمیخته به هم تولید می‌شود و دارای راندمان و خواص بسیار عالی برای استفاده در بتن و محصولات بتنی جهت جلوگیری از ترک‌خوردگی است. الیاف سنتتیک بتن به‌عنوان مناسب‌ترین جانشین میلگرد در بتن مورداستفاده قرار می‌گیرد.جهت کسب اطلاعات بیشتر با نانو بتن آیریک تماس بگیرید.

پاسخ دهیدآدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده است * نام شما